Bu haber kez okundu.

Siirt Vakfı'ndan Afrika'ya Yardım Eli
banner229

Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Koordinatörü Haşim Karataş, ramazan boyunca Çad ve Kamerun'da yardım faaliyetlerinde bulunacaklarını bildirdi.

Karataşyaptığı açıklamada, vakıf olarak özellikle Afrika'da ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için sürekli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda yine Afrika'ya gitmeye hazırlandıklarını dile getiren Karataş, "Afrika'ya doğru yola çıkıyoruz. Geçmişte yaptığımız çalışmalar var. Bu yıl da bunları devam ettireceğiz. Bu kapsamda Çad ve Kamerun'a gidiyoruz. Yaklaşık 15 gün boyunca buralarda çalışmalar yapacağız. Bu ramazanda da oradaki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Gıdadan suya, giysiye kadar çok sayıda malzemeye ihtiyaçları bulunuyor. Onlara bir nebze olsun cevap vermiş olacağız." diye konuştu.

"Çok şeye ihtiyaçları var"

Karataş, bu çerçevede ilk önce Çad'a gideceklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Burada su kuyuları açacağız. Ayrıca medreselerde iftar vereceğiz. Buradan topladığımız adak kurbanları kesip, dağıtacağız. Çocuklarımıza da Kur'an-ı Kerim hediye edeceğiz. Hem kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız hem de ramazanın bir bölümünü de olsa beraber geçirmiş olacağız. Daha sonra da Kamerun'a geçeceğiz. Burada da benzer şekilde su kuyusu açıp, iftarlar, et dağıtım gibi çalışmalar yapacağız."

Sadece bunlarla yetinmeyeceklerini aktaran Karataş, "Oradaki kardeşlerimizin gerçekten çok şeye ihtiyacı var. Türkiye'de de Allah'a şükür çok sayıda yardımsever kardeşimiz var. Yardımlarını oraya göndermek istiyorlar. Biz de bir nevi köprü oluyoruz. Bu kapsamda topladığımız fitre ve zekatları da teslim edeceğiz. Tabiri caizse buradan baya yüklü, dolu dolu gideceğiz. İnşallah kardeşlerimizin yüzünü bir nebze de olsa güldüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.