Bu haber kez okundu.

Siirt Üniverstesi Rektörü Murat  Erman Sitemizi Ziyaret Etti
banner229
Hac farizasını ifa ederek Şehre dönen ve iş başı yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman  sitemizi ziyaret etti.
Üniversite Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ile birlikte Gazetemize gelen Rektör Prof. Dr. Erman 2015/2016 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla alınan mesafeye vurgu yapan bilgiler verdi.
Siirt Üniversitesinin öğrenci sayısının 10 bine ulaştığını belirten Rektör Erman, hedeflerinden birinin öğrenci sayısını 2-3 yıl içinde katlamak olduğunu söyledi. Siirt Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yüzde 60’ına yakın bölümünün, bölgemiz dışındaki illerden gelen gençlerden oluşmasının önemine vurgu yapan Rektör, bu öğrenciler sayesinde Siirt’in tanınmasının kolaylaşacağının altını çizdi.
Öğrencileri arasında 200’e yakın yabancı uyruklu bulunmasının, Siirt Üniversitesinin uluslararası bir üniversite olma özelliğini kazanması açısından önemli bir gösterge olduğunu belirten Erman, hedefleri arasında yabancı uyruklu öğrencilerin sayılarının arttırılmasının da bulunduğuna vurgu yaptı.
Siirt Üniversitesinde lisans ve lisansüstü eğitim verilmesinin, Siirt Üniversitesine olan rağbeti arttırdığını vurgulayan Erman, üniversite bünyesinde 7 fakülte, 3 Enstitü, 7 Yüksek Okul ve 4 Araştırma Merkezi bulunduğuna dikkatleri çekti. Hedeflerinin, üniversite bünyesindeki fakültelerin, enstitülerin, Yüksek Okulların ve Araştırma Merkezlerinin sayılarını arttırmak olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erman, ana hedefleri arasında öncelikli sırada Siirt Üniversitesine TIP FAKÜLTESİ kazandırmanın bulunduğuna özellikle vurgu yaptı.
 Siirt Üniversitesi bünyesinde bir TIP FAKÜLTESİ kurulmasının, bölgemiz açısından da büyük önem taşıdığına ve ihtiyaç olduğuna dikkatleri çeken Rektör, konunun Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan’a arzedilmesi için Hemşerimiz İş Adamı, Medya Patronu Ethem Sancak’la birlikte randevu talebinde bulunulduğunun da altını çizdi.
 Üniversiteye gelir ve öğrencilere kolaylık sağlanması açısından Üniversite Merkez kampüsünde çok amaçlı bir çarşı kurulması çalışmalarının bulunduğunu belirten Erman, işin ihaleye çıkarıldığını, yap-işlet-devret metoduyla uygulanacak proje için özellikle yerli bir müteahhit arandığını vurguladı.
 En büyük sıkıntılarından birinin, üniversitenin bitişiğinde faal durumda bir mobil santralın bulunması olduğunu belirten Ermen, ilgililerden ve yetkililerden, mobil santralin bir an önce kaldırılması için çağrıda bulundu.
Gerçekleştirdikleri ziyaretten ve Siirt Üniversitesinin son durumu hakkında verdikleri bilgilerden dolayı hemşerimiz Prof. Dr. Erman’a teşekkür ediyor, Siirt’in bu en önemli kuruluşunun sorunlarının çözümü konusunda Medya Siirt olarak her zaman için destek olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi yineliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.