Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesine ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları Belgesi Verildi
banner229

Siirt Üniversitesinde başlatılan kalite çalışmaları sonucu almaya hak kazandığı ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları belgesi; BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Yılmaz, Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'a,​​​takdim etti.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. tarafından, 15-16 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşen dış tetkik sürecini başarıyla tamamlayarak almaya hak kazanmış olduğu ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standartları belgesi takdim töreni Rektörlük makamında gerçekleşti.

Üniversitemizde yapılan çalışmalardan ve gelinen noktadan memnuniyetini dile getiren Yusuf Yılmaz; kurum içinde yapılacak risk analizleri ile risklerin fırsatlara çevrilebilineceğini ve böylece Üniversitemizin itibarını ve tanınırlık seviyesinin arttırılabileceğini vurguladı.

Belge takdimi sırasında açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman:“Hem uluslararasılaşma da hem ARGE de üniversitemizin kalitesini arttırmak için yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Güçlü bir kalite geliştirme ekibi kuruldu. Kısa süre içerisinde çok iyi çalışmalar çıkarıldı. Amacımız sadece yurt içindeki üniversitelerle rekabet etmek değil yurt dışındaki üniversitelerle de rekabet edebilmek.

Bu yönüyle ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini önemli bir basamak olarak görüyoruz. Bizim için önemli olan bu standart uygulamalarını sürdürülebilir kılmak. Bundan sonraki süreçte birim bazlı akreditasyonlara da başvurarak her birimimizi uluslararası akredite edecek koşulları sağlayarak hizmet üretmek hedefimiz.

Üniversitemizin fiziki büyümesine paralel olarak kalitesini de yükseltmek için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Hedefimiz, yönetim, üretim kademelerinde gerekli personeli donanımlı olarak yetiştirmek ve ülkemizin hizmetine sunmak. Ayrıca Üniversitemizin kurulmuş olduğu şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak.”  diyerek bu aşamaya gelene kadar yapılan çalışmaların sonucunda ilk meyveyi alabilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Belge Takdim Törenine Siirt Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Yılmaz, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Nihat Şındak, Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Ömer Şahin, Dr.  Öğr. Üyesi Mustafa Çelik, Dr.  Öğr. Üyesi Adem Acar, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Abubekir Seven, Uzm Yrd. Yiğit Akar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.