Bu haber kez okundu.

Bursa Yıldırım Belediyesinden Eruh'a Dev Türk Bayrağı
banner229

Siirt'in Eruh ilçesi ile kardeş şehir olan Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan 50 metre uzunluğundaki direkte dev Türk bayrağı dalgalanıyor.

Gönül Köprüsü Dost Eli projesi kapsamında Siirt'in Eruh ilçesi ile kardeş şehir olan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki fiziki ve sosyal yatırımları ile kardeşlik bağlarını güçlendiriyor.

İlçeye 50 metre uzunluğunda dikilen bayrak direği elektrik motor kontrollü 16 gen geometrik yapıya sahip. Ön çapı 25, zemini 110 mm olan direk, uçak ikaz lambası, sonsuz döner tepe sisteminin yanı sıra 8 mm çelik halatlı olan direkte saatte 160 kilometre hıza sahip rüzgara dayanıklı 216 metrekarelik alanlı Türk bayrağı dalgalanıyor.

Rengini şehitlerin kanından alan Türk bayrağının yurdun dört bir yanında dalgalanmasına katkı sağladıkları için duydukları mutluluğu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kardeş şehrimize yaptığımız yatırımların yanı sıra dev bir bayrak direği kazandırdık. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü gösteren Bayrağımız ilelebet ülkemizin semalarında dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Siirt'in Eruh ilçesi ile kurdukları gönül köprüsü ile anlamı büyük işlere imza attıklarını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım, sosyal ve demografik yapısıyla adeta büyük Türkiye'nin izdüşümüdür. Yıldırım demek, paylaşım demek, dayanışma demek, birlik ve beraberlik demek. Bu hasletlerimizi sadece kendi ilçemizde değil gönül coğrafyamızın farklı bölgelerinde yaşatmakiçin projeler geliştiriyoruz.

Eruhlu çocuklarımızı Bursa'da ağırladık. Kültür ve sanat faaliyetlerimizi Eruhlu çocuklarımızın ayaklarına götürerek onların sosyal hayatlarına katkı sağladık. Biz bir oldukça, birlikte oldukça, birbirimizin yaralarına merhem oldukça daha güçleneceğiz, daha da büyüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eruh ile Yıldırım arasındaki dostluğun Türkiye üzerine karanlık oyunlar oynamaya çalışan şer odaklarına en güzel cevaplardan birisi olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Hainler tarafından yıkılmayacak tahrip edilemeyecek köprüler kuruyor, dostluk ve kardeşlik bağları oluşturuyoruz. Bundan rahatsız olan hainler bugün bir kere daha canımızı yaktı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde aralarında Bursalı kardeşimiz Emre Karaaslan'ın da olduğu 6 Mehmetçiğimiz ile 2 korucumuzu şehit ettiler. Bu hain saldırılar her ne kadar canımızı yaksa da bir o kadar da bizi güçlendiriyor. Bize boyun eğdirmeye çalışanlara karşı dün olduğu gibi bugün de yarın da dimdik ayakta duracağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.