Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinden Akademisyenlerin Bildirisine Tepki
banner229
Siirt Üniversitesi (SİÜ) rektörü Prof. Dr. Murat Erman, akademisyenlerin bildirisine tepki göstererek, " Yasa dışı silahlı örgütlerin ulusal birlik ve beraberliğimizi zedeleyici eylemlerini görmezden gelerek tek taraflı ve iyi niyet içermeden yapılan bu açıklamayı kabul etmiyor, şiddeti öven ayrılıkçı eylem ve söylemlerle teröre destek veren, terörle mücadeleyi zedeleyen, toplumsal ayrışmayı körükleyen, barışa hizmetin aksine kin ve nefret tohumları eken bu açıklamayı reddediyoruz" ifadesini kullandı.
 Erman, yaptığı açıklamada, silahlı terör örgütünü ve ve devletin terörle mücadelesini zedelemeye çalışan akademisyenlerin bildirisini red ettiklerini bildirdi.
“Bir grup akademisyenin yayınlamış olduğu söz konusu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni iftira dolu sözlerle haksız bir ithamın altına sokmaya çalışmaktadır” diyen Prof. Dr. Erman, şunları kaydetti: "Yasa dışı silahlı örgütlerin ulusal birlik ve beraberliğimizi zedeleyici eylemlerini görmezden gelerek tek taraflı ve iyi niyet içermeden yapılan bu açıklamayı kabul etmiyor, şiddeti öven ayrılıkçı eylem ve söylemlerle teröre destek veren, terörle mücadeleyi zedeleyen, toplumsal ayrışmayı körükleyen, barışa hizmetin aksine kin ve nefret tohumları eken bu açıklamayı reddediyoruz."
Siirt Üniversitesi camiası olarak devletin terör konusundaki haklı mücadelesinin yanında olduklarını belirterek, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca yapılan açıklamayı tam destek verdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Kendilerini “Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları” olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanı yayımladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devletini, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihlal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçlamaktadırlar.
Bu bildiri, imzalayan öğretim elemanlarının kanaatini ifade etmekte olup Türk Yüksek Ögretim sisteminde çalışmakta olan yüz elli binden fazla akademisyenin görüşlerini asla temsil etmemektedir.” Akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edemeyeceğini ifade eden Prof. Dr. Erman, Akademik özgürlüklere saygı duyan hiç bir demokratik ülke ayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremeyeceğini aktardı.
Erman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletimize karşı olan borcumuzun ödenemez olduğu bilinci içinde, Ülkemizin bilim ve teknoloji üretimine katkı yapmak ve yükseköğretim vermekle görevli üniversitelerimizin çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini, her türlü tehdidi büyük bir özgüven içinde bertaraf edecek kapasitede olduğunu ifade etmek isteriz.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 8 yıl önce

teşekkürler sayın rektörüm, bu akademisyen bozuntusuna sivil toplum kuruluşları da gereken cevabı vermeli.