Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Yayın Teşvik Ödül Töreni Düzenlendi
banner229

Bilimsel araştırma, ulusal ve uluslararası yayınlarla 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde Siirt üniversitesine katkı yapan öğretim elemanları için “Yayın Teşvik Ödül Töreni” düzenlendi.

Akademisyenlerin gerçekleştirdikleri çalışmaları takdir etmek, kamuoyuna duyurmak ve teşvik etmek için, Kezer Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende açılış konuşmasını Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman gerçekleştirdi.

Üniversitelerin olmazsa olmaz 3 ayağı olan; eğitim-öğretim, ARGE ve topluma hizmet faaliyetlerini dengeli bir şekilde ileri götürebilmek için 3 koldan çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Murat Erman: “Yeni kurulan üniversitelerin fiziki alan sorunu olur, akademik birimler açarsınız ama faaliyetleri yürütecek bir alanı yoktur şu bir gerçek ki fiziki alt yapı akademik çalışmayı teşvik ediyor ve akademik çalışmalar da arttıkça yeni fiziki alanlara ihtiyaç duyuluyor.

3 Fakülteyle Merkez Yerleşkede kurulan üniversitemizde yoğun çabalarımız, çalışmalarımız sonucunda Kezer Yerleşkemizi kurduk. Bugün bu noktaya gelebildiysek kolektif çalışmayla iş birliğinden kaynaklanan bir güçle gelebilmişizdir. Bu süreçte benimle yol alan tüm personelime teşekkür ediyorum.”

“16 bin kişilik büyük bir aile olduk.”

“15 Bin öğrenci ve bin personeli ile 16 bin kişilik büyük bir aile olduk. Türkiye’nin her yerinden öğrencimiz olduğu gibi ülkemizin her köşesinde de yetiştirdiğimiz akademisyenlerimiz var. Ayrıca 30 farklı ülkeden gelen 1700 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Uluslararası bir üniversite olma yönünde bir adım daha ilerleyen üniversitemiz için, yabancı uyruklu öğrencilerimiz gönül elçilerimiz olarak ülkelerinde bizi şehrimizi, ülkemizi tanıtacaklar.”

“Projelerinizi bizlerle paylaşın ki birlikte başarılı projelere imza atalım.”

“Nicelik yönünden belli bir aşamaya gelen üniversitemizin niteliğini daha da arttırmak için Kalite kurulumuzu kurduk ve bildiğiniz gibi ISO 9001-2015 belgesini aldık. Sık sık denetlemek suretiyle bu standartları yukarı çekmeye çalışacağız.

 Dijital Dönüşüm denilen uygulamada 8 pilot üniversiteden biri üniversitemiz oldu. Bahar döneminde dijital okur yazarlık dersini lisans programlarımıza koyarak öğrencilerimize sunacağız. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesinin 2. çağrısında aday olduk, Tarım ve Hayvancılık alanında ihtisaslaşma alanına tayin edildik. Bu devletimizin bize verdiği bir fırsattır.

Akademik personelimizden, bu süreçten üniversitemizin başarı ile çıkabilmesi için elinden gelen tüm gayreti sarf etmesini istiyoruz. Projelerinizi bizlerle paylaşın ki birlikte başarılı projelere imza atalım. Sizlere imkan sağlamak boynumuzun borcu, görevimiz ve bunun karşılığında sizlerden proje ve yayın beklemekte bunun çıktısıdır. Bu doğrultuda 2018 yılının değerlendirmesini yapacağımız bu günlerde en çok akademik yayını, projeyi biz 

yapacağız diyerek fakültelerimizin bir biri ile yarışa gireceklerini umuyoruz.”Rektör Erman programı hazırlayanlara ve katılımcılara teşekkür ederek kürsüyü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Şındak’ın sunumuna bıraktı.

Prof. Dr. Şındak sunumunda, üniversitelerimizin genel sıralamasında kullanılan ana kriterlerden ve ARGE çalışmalarından bahsederek yapılan yayınların sayılarını ve niteliklerini grafiklerle akademik personelle paylaştı. Prof. Dr. Nihat Şındak’ın konuşması ardından ödül törenine geçildi. Fakültelerinden 1. Olarak ödül alan öğretim üyelerimiz; Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Doç. Dr. Mustafa Kahyaoğlu, Dr. Öğr Üyesi Memiş Bolacalı, Doç. Dr. Sabit Horoz, Prof. Dr. Cafer Saka, Doç. Dr. Ali Akgül, Dr. Öğr. Üyesi Rasim Tösten, Dr. Öğr. Üyesi Behcet İnal’a Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman belgesini takdim etti.

Toplu fotoğraf çekilmesi ile program son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.