Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Üzüm Hasadı
banner229
Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Siirt yöresinde bağcılığın geliştirilmesi amacıyla kurulan 15 dekarlık çardak sistemi bağından ilk ürünler alınmaya başlandı.
Yrd. Doç. Dr. Halit Seyfettin Atlı tarafından 2014 yılında dikilen 7 çeşit üzümden erkenci olanlarda meyveler olgunlaşmaya başladı ve ilk hasat yapıldı. Trakya İlkeren çeşidi Temmuzun üçüncü haftasında, Yalova İncisi ve Sultani çekirdeksiz çeşidi ise Temmuzun dördüncü haftasında olgunlaşmaya başladı. Kuruluşunun ikinci yılında olan bağ tesisinden tam verime ulaştığında dekar başına 8 ton üzüm alınabilecek.
Konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Murat Erman; Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bünyesin de oluşturulan araştırma ve uygulama sahalarının ekim ve hasadın yanı sıra öğrenci ve çiftçiler için bir uygulama alanı olması açısından önemli olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.