Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Sezai Karakoç ve “Diriliş Nesli” Konulu Konferans‏ Verildi
banner229
Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu “Sezai Karakoç ve Diriliş Nesli” konulu bir konferans düzenledi.
Konferansa Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Fatma Koçak konuşmacı olarak katıldı.
  Kezer Yerleşkesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Fatma Koçak: “Toplumları değiştiren kahramanlardır kahramanları doğuranlarsa toplumlardır. Bu kahramanları besleyen yetiştiren o toplumlardır.
Sezai Karakoç gibi diriliş neslinin amentüsünü yazan üstadları anlatmak için kendimizi bu göreve addetmiş olarak görüyoruz. Siz iyi yetişmiş gençler zor bir yoldasınız hiçbir şey kolay değil ve şeytan her fırsatta ayağınıza çelme takmaya çalışacaktır. Bu anlamda önünüze engeller çıkıyorsa doğru yoldasınız demektir unutmayın umutsuzluk karanlıktır umut ise aydınlık, inanmış kişi bu yüzden karamsar olmamalıdır. Umutla dolu olmalıdır.
Sezai Karakoç yazdığı gibi yaşayan ender insanlardan birisi o kadar edepli ki onun karşısında bizler haya ediyor ve eriyoruz.” dedi. Fatma Koçak’tan sonra söz alan Mahmut Bıyıklı: “Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Necip Fazıl, Osman Yüksel Serdengeçti silsile halinde devam eden bu isimler kimler, onları büyüten nedir, bu isimler Türkiye’nin son yüzyılında batılılaşma projesine karşı duran bu projeyi başarısızlığı uğratan öncüler.Kahramanlar zor zamanlarda çıkar, bunlar da zor zamanlarda çıktı
. Sezai Karakoç dergi çıkardı, gazete çıkardı defalarca gazetesi dergisi kapandı bunlar büyük sermayelerle büyük birikimlerle bu işleri bu davaları yürütmediler.
Boyun eğmemeleri bu büyükleri bize kahraman olarak getiriyor. Sezai Karakoç iktidarlara karşı çizgisinden sapmamış ve boyun eğmemiş bir adamdır. Sezai Karakoç’un şiirleri şiir olsun diye yazılmamıştır. Sezai Karakoç şiiri edebiyatı bir iman olarak ele alır.” dedi.
Yoğun katılımın olduğu konferansa Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Galip Bakır, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.