Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDE SEVGİ MAĞAZASININ AÇILIŞI YAPILDI
banner229
Siirt Üniversitesinde öğrencilerin faydalanmaları için 16.Sevgi ve Kardeşlik Mağazası Vali Mustafa Tutulmaz, Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık’ın katılımıyla açılışı yapıldı.
Siirt Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık, Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık onuruna Elit Cafe de verdiği sabah kahvaltısından sonra Siirt Üniversitesinde kurulan Sevgi Mağazasının açılışı yapıldı.
Siirt Üniversitesi Merkez yerleşkesinde yapılan törende konuşan Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) eğitim gören ve üniversite yönetimi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilerin giyim ihtiyaçlarını Türk Kızılayı Siirt Şubesi'nce oluşturulan "Türk Kızılayı Sevgi Mağazası"ndan ücretsiz karşılayabileceklerini, belirten Tanık, Kezer Yerleşkesi'nde kurulan ve içinde 10 bin parça giyim eşyasının bulunduğu Sevgi Mağazası'ndan, belirlenen limitler doğrultusunda öğrencilerin istedikleri ürünleri ücretsiz olarak alabileceklerini söyledi.
Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık yaptığı konuşmada: “Kızılay 150 yıldır düşenin dostu olmaya çalışıyor. Türkiye’nin her noktasından kan bağışı alarak Türkiye’de yaklaşık bin 500 hastaneye, ihtiyaç sahibi olan hastalarımıza kanlarını temin etmeye gayret ediyor.
Yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan temin edip güvenli bir şekilde insanlarımıza ulaştırıyoruz. Kızılay Türkiye’deki afet planında da beslenmenin ana çözüm ortağıdır. Barınma noktasında da AFAD’a yardımcı çözüm ortağıdır. Kızılay 5 bin 500 çalışanıyla yaklaşık 1 milyar bütçesiyle Türkiye’nin her noktasında ihtiyaç sahibi mazlumların yanındadır. Siirt Üniversitesinde açılan ”Sevgi Mağazası’nın açılmasında emekleri olan Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık’a teşekkür etti.
Rektör Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı konuşmada, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerinde kurum ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını söyledi.
Türk Kızılayı'nın 16'ncı Sevgi Mağazası'nın üniversitelerinde kurulmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Erman, mağazanın öğrencilerin ihtiyaçlarını giderecek bir mağaza olarak görmemek gerektiğini, ondan ziyade halkımız arasında Kızılay’la bir gönül köprüsüne sahip bir mağaza olacağını ifade ederek, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının belirlediği kriterlere göre ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin mağazadan temel giyim ihtiyaçlarını karşılamalarının sağlanacağını belirtti. Türkiye’de 180 Üniversite arasında 16. Mağazanın Siirt Üniversitesinde açılması kendileri açısından çok önemli olduğunu söyledi. Türk Kızılay’ının üniversite ile yaptığı iş birliğini çok önemsediklerini kaydeden Murat Erman, açılan mağaza ile bu iş birliğinin daha da pekiştiğini dile getirdi.
Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada; Kızılay’ımız devletin ve milletin yanında olan bir kuruluş olduğunu, Kızılay devlet kuruluşu değildir, milletin kuruluşudur. Millet, bağışlarıyla, davranışlarıyla, hal ve hareketleriyle yüz yılın üzerinde Kızılay’a destek olmuş, darda kalana, afette kalana yardımcı olmuştur.
Bölgede yaşanan sıkıntılardan dolayı 3 milyona yakın Suriyeli vatandaşımıza bizzat hizmet sunduğunu, dünyanın değişik bölgelerinde zorda kalanların yardımına koştuğunu belirten Vali Tutulmaz, bundan dolayı hep beraber Kızılay’a destek olmak gerektiğini, devlet olarak kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz. Ve devletimiz sosyal bir devlettir ve elinden geldiğince vatandaşlarımıza sosyal devletin gereği olarak yardım etmek durumundadır.
Ancak bu tür yardımlar değişik sivil toplum örgütleri tarafından desteklenirse daha bir anlam ifade edeceğini, İlimizden örnek verecek olursak devletimiz bir yılda 76 milyon lira sosyal yardım olarak vatandaşlarımıza kaynak aktarıldığını, 76 milyonun içerisinde aile yardımı, özürlü yardımı, yaşlılık yardımı, kömür yardımı ve sosyal yardımlaşma vakfından verilen yardımlar dahildir. 76 milyonun ne anlam ifade ettiğini kısaca bir örnek verirsek ilin tüm alt yapısından sorumlu özel idarenin geçen yılki bütçesi 44 milyon lira buna personel giderlerinin dahil olduğunu, 44 milyonun özel idarenin bütçesi, devletin vatandaşlarımıza yapmış olduğu miktar 76 milyon olduğunu, bunun ne ifade ettiğini rakamlar açıkça ortaya koyuyor. Bu sosyal yardımlar devletin yaptığı yardımlar birde sivil toplum kuruluşlarının ve Kızılay’ında ilimizde sosyal yardımlar konusunda birçok yardımlarının olduğunu ve Kızılay’ı her alanda her hizmet alanında gördüklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman’a plaket verirken, Rektör Erman’da Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık’a tiftikten üretilen Siirt battaniyesi hediye etti. 16.Sevgi ve Kardeşlik Mağazasının açılışı Vali Mustafa Tutulmaz, Kızılay Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Erman ve Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık’ın katılımıyla yapıldı.
Programa İl Genel Sekreteri Recep Güldogan, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hıfzullah Canpolat ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.