Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Sağlıklı Yaşam ve Spor Paneli Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinde yapılan Sağlıklı Yaşam ve Spor Paneline, çeşitli üniversitelerden bilim adamlarının yanı sıra panelde milli halterci dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu’da panelde  hayatını ve  spor çalışmalarını anlattı.

Siirt Üniversitesinin Kezer Yerleşkesindeki Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin konferans salonunda  Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından düzenlenen panel; Batman Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacı Murat Şahin’in moderatörlüğün de, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kürşat  Karacabey, Selçuk Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü Başkanı Prof. Dr. Halil Taşkın ile milli halterci, dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr.Veysel Okçu açılış konuşmasında okullarının 2013 yılında kurulduğunu ve o günden bu yana hızlı bir şekilde  gelişimini tamamladığını belirterek  “Okulumuz bu gün 3 bölümde 432 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir. Bu öğrencilerimizin önemli bir bölümünün Siirtli öğrencilerden oluşmasını önemsediğimi belirtiyor ve bizim bu günlere ulaşmamıza büyük katkıları olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman ve üniversite yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Dedi.

Panelde konuşan Halil Mutlu da  Bulgaristan da haltere başladığını ancak bu ülkede uygulanan asimilasyon sonucu hem isimlerinin alınması ve hem de sporun yasaklanması üzerine Türkiye’ye göç ettiğini belirtti. Türkiye’nin kendisini kucakladığını belirten Mutlu, kısa zamanda milli takıma seçildiğini ve ardından dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını ülkemize kazandırdığını ancak bunun temelinde disiplinli bir şekilde çalışmanın yattığını belirtti.

Diğer panelistlerde  yaptıkları konuşmalarda sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın şart olduğunu ve herkesin mutlaka kendisine uygun bir spor yapabileceğini anlattılar. Panelin ardından spor aletleri sergisi de gezildi.

Panele Rektör Vekili Prof.Dr.Ender Sinan Poyrazoğlu üniversite genel sekreteri Abdulkadir Işık öğretim üyeleri ve Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.