Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Patates Hasadı Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesinde ekimi yapılan patateslerin hasadına başlandı. Patates hasadının başlaması nedeniyle Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde bir tören düzenlendi.

Patates tarlasında düzenlenen törende öğretim üyesi Dr.Hüseyin Aslan yapılan ekim hakkında bilgi verdi.Geçtiğimiz yıllarda deneme amaçlı olarak gerçekleştirdikleri ve olumlu sonuç aldıkları patates ekimini bu yıl 40 dekarlık bir alanda gerçekleştirdiklerini belirtti.

Patates tarımından çok olumlu bir sonuç aldıklarını belirten Dr. Arslan “Birkaç yıldan deneme amaçlı olarak gerçekleştirdiğimiz patates ekiminden çok olumlu sonuçlar aldık. Bunu göz önünde bulundurarak bu yıl 40 dekarlık bir alanda patates ekimi gerçekleştirdik.

Dekar başına 3.5 ton kadar bir verim bekliyoruz. Bu verim miktarı Türkiye ortalaması olan 2.5 tonun üzerindedir. Amacımız çiftçimize patates tarımının yapılabileceğini göstermek ve örnek olmaktır. Bu çalışmamızla Siirt’te patates tarımının yapılabileceğini ve karlı olduğunu göstermiş olduk. ” Dedi.

Dr. Arslan, patates hasadını bir hafta içerisinde tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Rektör Prof.Dr.Murat Erman’da yaptığı konuşmada, patates tarımının buğdaya oranla 8 kat daha fazla gelir getirici olduğunu söyledi.

Üniversite olarak tarım ve hayvancılık alanlarında ihtisaslaşan bir üniversite olduklarını hatırlatan Prof.Dr.Erman “Tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşma yolunda hızla ilerleyen bir üniversite olarak çiftçimize örnek olacak tarımsal faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Patates ekimi de bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz bir çalışmadır.Patates tarımı ilimizde yaygın olarak gerçekleştirilen buğday ekimine oranla 8 kat daha fazla gelir getiricidir.” Dedi.

Patatesler Siirt Üniversitesi Merkez ve Kezer Kampuslarındaki satış ofislerinde kilogramı 1.5 Tl den satışa sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.