Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde "Küresel Siyaset ve Türkiye Ekonomisi" Konulu Panel Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinin (SİÜ) kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kezer Yerleşkesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversitenin her geçen gün geliştiğini söyledi.

2007'de 3 fakülte ile kurulan üniversitenin şu anda 8 fakülte, 4 enstitü, 4 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu ve 15 araştırma merkezi ile hizmet verdiğini ifade eden Rektör Erman, öğrenci sayısının da 13 bin 500'e ulaştığını kaydetti.

Erman, konuşmasının ardından üniversitenin yeni logosunu da tanıttı.

Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın ise, Siirt üniversitesinin 10'uncu yıl etkinliklerine katılmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Üniversitelerin şehirlerin gelişiminde ve ülkelerin ileriye gitmesinde önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti: "Bir taraftan da üniversitemizin 10 yıl içerisinde aldığı yolu görmek, öğrenci sayısını 13 bin 500'lere kadar getirebildiğine müşahede etmek, bu öğrencilerimizin şehre verdiği ekonomik, sosyolojik, birçok alandaki katkılarını birlikte yaşamak, gerçekten gurur vericidir. İnşallah hep birlikte daha nice 10 yılları yaşarız." dedi.

Konuşmaların ardından etkinlikler kapsamında "Küresel Boyutlarıyla Türkiye Ekonomisi ve Yükseköğretimin Geleceği" konulu panel düzenlendi.

Etkinlik ve panele, AK Parti Siirt Milletvekili Prof.Dr. Yasin Aktay, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.