Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
banner229
Siirt Üniversitesinde de 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlaması yapıldı. Üniversitenin Kezer yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikte üniversitede görev yapan bayan personeller ağırlandı.
Rektör Prof.Dr.Murat Erman ve eşinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte bayanlara birer çiçek sunuldu.Daha sonra hep birlikte öğle yemeği yenildi.
Öte yandan Prof.Dr.Murat Erman bayanların kadınlar gününü kutladı.Prof..Dr. Erman şöyle dedi;”Tarih boyunca toplumların dönüşümünde kadınların rolü her zaman çok büyük olmuştur.Çünkü kadınların yaşamımızdaki fonksiyonlarına baktığımızda hem kariyer açısından hem de annelik vasfına sahip olmaları ve ileriki kuşakların yeni nesillerin oluşmasına öncülük etmesi, çocukların daha okula gitmeden önce eğitimlerini,kültürlerini,geleneklerini daha çok annelerinden öğrenmeleri ve böylelikle yeni nesilleri kültüre tarihe ve geleceğe bağlı bir nesil oluşmasında kadın büyük rol oynar.
Emekçi kadınlar günü olarak böyle bir günde anılmak belki de kadının bu kadar çok misyonuna, fonksiyonuna karşılık yılda sadece bir gün anılmak yeterli olmayacaktır. Bunun yılın her günü anılması, dile getirilmesi gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.