Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDE
banner229
Siirt Üniversitesi (SİÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, “Bir gün değil her günde kadınlarımız” konulu, kadın hakları ve sorunlarını içeren panel düzenlendi.
Siirt Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen panel, kadın konulu kısa film gösterimi ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Arzu Ekinci, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nün dünyanın her yerinde kadınların anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı ve çeşitli etkinliklerle dile getirilip çözüm üretildiği önemli bir gün olduğunu dile getirdi.
Ekinci, toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağı olan kadınların, annelik rolüyle yeni nesillere şekil verdiğini, bu amaçla kadına yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu söyledi.
Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise, Hazreti Adem ve Havva’dan günümüze gelen tarihin her döneminde toplumların evrilmesinde dönüşüm ve değişiminde kadınların çok önemli roller üstlendiğini söyledi.
Kadının toplum içindeki fonksiyonuna bakıldığında gerek psikolojik, gerek sosyolojik ve gerekse fiziki anlamda erkeklerle mukayese edilmeyecek kadar farklılık gösterdiğini aktaran Rektör Erman, topluma katkılarının fazlaca olduğunu ifade etti.
Erman, “Kadın inancın, kültürün geleneğin, kuşaklardan kuşaklara, nesilden nesile aktarılmasında önemli roller oynayan ve bu bakımdan yeri geldiğinde anne yeri geldiğinde kız kız kardeş yeri geldiğinde tüm üretim sektöründe üreten bir varlık olarak toplumdaki yerini ve önemini şimdiye kadar korumuş ve bundan sonraki çağlarda da koruyacaktır. Çünkü kadının karakteri mizacı ve üretime olan katkısı yadsınamayacak kadar yüksektir” dedi.
Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Şerif Demir’in moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyolog ve Bilimci Zeynep Banu Dalaman, “Türkiye’de kadın harekatı ve kadınların karşılaştığı sosyal sorunlar”, Siirt Üniversitesi Hukuk Müşaviri İsmail Selim, “Kadınlara yönelik yeni yasa ve hukuki süreç”, Siirt Müftülüğü İl Vaizi Sabahat Saylık ise “İslam’da kadın hakları” konularında bilgiler verdi.
Panel soru cevapla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.