Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde İlahiyat Vizyon Programı Düzenlendi
banner229

İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi, İslami İlimler alanında eğitim alan öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve sorumluluklarına vurgu yapmak amacıyla Türkiye İlahiyat Tedrisatına Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF) ve Siirt Üniversitesi ortaklığıyla İlahiyat Vizyon Programı Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.

Tam gün süren ve üç oturum hâlinde düzenlenen program, materyal dağıtımı ile başladı ve kayıt yaptıran her öğrenciye salona girişinde kitap hediye edildi.  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma tarafından yapıldı.

TİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yelek, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “TİDEF olarak İlahiyat Vizyon Programlarımızı Siirt’te de gerçekleştiriyoruz.

Türkiye’nin tüm illerinde Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak programlar düzenledik. Bu programları düzenleme amacımız ilahiyat eğitimi alan öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve sorumluluklarına vurgu yapmaktır. Programımızın verimli geçmesini cenabı Allahtan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

Programın ilk oturumunda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir “Modern Çağda İslami İlimlerin İhyası”,  ikinci oturumda İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Kavak, “Klasik ve Modern Dönemde Âlim Olmak” ve üçüncü oturumda ise Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz “Türkiye’de Din Eğitiminin Bugünü Yarını ve Öğretmen Adaylarımız” başlıklı seminerler verdi.

Programa akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Programa kayıt yaptıran katılımcılara program sonunda sertifikaları takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.