Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Kuruluyor
banner229

Yükseköğretim Kurulu, Siirt Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması hakkındaki teklifini kabul etti.

YÖK tarafından kabul edilen ve Milli eğitim Bakanlığı’na sunulan teklifin Bakanlıkça onaylanması halinde Fakültenin kuruluşu ile ilgili başvuru sürecinin aşamaları tamamlanmış olacak. Rektör Prof. Dr. Murat Erman, YÖK’ün teklifi onaylaması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Üniversitemiz senatosunun Güzel Sanatlar Fakültesinin kurulması yönündeki kararının YÖK tarafından onaylanması, son derece memnuniyet verici bir gelişme oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulması ile birlikte başta ilimiz olmak üzere ülkemizin sanat dağarcığına katkıda bulunmayı, hem de nitelikli insan kazandırmayı amaç edinen Üniversitemiz, bölgemizdeki sosyal ve kültürel dokuya da pozitif etkilerde bulunmayı hedeflemektedir.

Yeni fakültenin kurulmasıyla mevcut fakülte sayısı 8’e yükselmiş olacak ayrıca yeni kampüs alanımız yeni kurulacak akademik birimler için oldukça uygun bir yapıya sahip. Güzel Sanatlar Fakültemizin de bu kampüs içerisinde yerini almasını planladık.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memet 7 yıl önce

Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun, darısı TIP ve hukuk fakultesine , bu memleketin evladı olan Murat hoca İnşaAllah bunu yapar.

Avatar
Erkan 4 yıl önce

Hani nerede bu bölüm ? 3 yıl oldu yoksa bu da mı seçim vaadi miydi ?