Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde “Dünden Bugüne İşitme Engelliler ve İşaret Dili” Konulu Söyleşi Düzenlendi
banner229

Siirt Üniversitesinde “Dünden Bugüne İşitme Engelliler ve İşaret Dili” konulu söyleşi düzenlendi.

Siz hiç kulağınızı kapatarak karşınızdaki insanı anlamaya çalıştınız mı? Sorusunu dinleyicilere yönelterek farkındalık yaratan söyleşi ye konuşmacı olarak Türkiye Sağırlar Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi ve İşaret Dili Tercümanı Zübeyir Özdemir katıldı.

Siirt Üniversitesi Toplumsal Düşünce Topluluğu ve Siirt İşitme Engelliler Spor Kulübü ve Derneği’nin ilimizde bir ilk olarak organize ettiği işaret dili semineri İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinlik öğrencilerden büyük ilgi gördü.

“Yeryüzünde tek işaret dili yoktur.”

Geçmişten günümüze işaret dilinin önemine ve işitme engelli arkadaşların yaşadığı sorunlara değinen Ercüment Tanrıverdi konuşmasının devamında İşaret dilinin doğal bir dil olduğuna değinerek şöyle devam etti: “ Bir işaret dili öğrenen başka ülkelerle konuşamaz. Her ülkenin kendi işaret dilleri vardır. Konuşma dilleri gibi, işaret dili de işitme engelli olanlarla olmayanlar arasında iletişim aracıdır. Yeryüzünde tek işaret dili yoktur. Doğal dillerde olduğu gibi ulusal bölgesel yerel özellikler taşır.”

Seminer sonunda işitme engelli arkadaşların yaptığı skeç ve pandomim gösterisi büyük beğeni topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.