Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Bisiklet Sürme Etkinliği  Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Yeşilay Topluluğu ve İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay Haftası nedeniyle bisiklet tutu etkinliği düzenledi. Siirt Üniversitesi Kampüs etrafında 60 bisikletli gencin ve İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Eğitim Fakültesi Dekanı Hasan Basri Memduhoğlu ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

"Sağlık İçin Pedal Çevir" temasıyla düzenlenen etkinlik saat 14.00 sıralarında üniversite kampüsünün bahçesinde başladı. Bisiklet turu kampüs kapısını girişinden başlayarak kampüs konutlarını etrafından dönülerek son buldu.

1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası, olarak kutlandığını ve Yeşilay Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi Yeşilay Topluluğu olarak etkinlik düzenlediklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür şöyle konuştu "Geçen hafta çok güzel bir panelimiz oldu, gençlere spor ve sağlığı anlattık, sivil toplum örgütlerini ziyaret ettik. Sivil toplum örgütleri ve valiliğimizden özellikle gençlerimizi sigara, alkol ve bağımlılık yapıcı çeşitli maddelerden uzaklaştırma konusunda yardım istedik.

Bakanlığımızın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programları, fiziksel aktivite, pedal çevirmeyi sürekli teşvik ediyor. Sağlık Bakanlığı olarak geçen yıl ciddi anlamda bisiklet dağıtımı yapıldı. Gençlerimizin uyuşturucu ve zararlı maddelerden uzak durması için çeşitli programlar yürütmekteyiz.

Bilindiği üzere hareketsiz yaşam fiziksel aktivite kısıtlılığı bugün ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunlarından bir tanesi, dünyadaki ölüm listelerine baktığınızda 4’üncü sıklıkta hareketsiz yaşamı göreceksiniz. Bizler gençlerimize özellikle yetişkin yaş guruplarına haftada 5 gün 30 dakika, 5 ile 12 yaş guruplarında 5 gün 60 dakika sporu, hareketi yaşamı tavsiye ediyoruz. Gençlerimize mutlaka sağlıkta okuryazarlığı öğretmemiz ve sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerden uzaklaştırmak için spora yönelmelerini istiyoruz."

Çocukları uyuşturucu ve alkol gibi maddelerden uzak tutmak için ilk eğitme önem verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Ömür, "Gençlerimiz maalesef sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelere çok rahatlıkla her ortamda ulaşabilmektedir. Bizlerin il genelinde Başbakanlığımızın başkanlığında kurduğu 8 bakanlıktan oluşan bir komisyonumuz var. Uyuşturucu ile mücadele komisyonu, bu komisyonun gençlerimizi uyuşturucudan kurtarmak için her türlü tedbiri düşünüyor ve programlar üretiyoruz. Amacımız gençleri bu tür zararlılardan kurtarmaktır." ifadelerini kullandı.

Okul çevresinde sigara, içki satışı yapılamayacağını okulların çevresinde bu tür mekânların tespit edilmesi durumunda, polis ve Sağlık Müdürlüğüne haber verilmesi gerektiğini hatırlatan Ömür, bu maddelerle mücadelede halkın ve sivil toplum kuruluşlarının desteğinin şart olduğunu söyledi.

Siirt Üniversitesi Yeşilay Gençlik Kulübü Başkanı Muhammed Yunus Sevinç, Yeşilay Kulübü bünyesine bisiklet turu etkinliği düzenlediklerini, bunun yanında broşür dağıtarak öğrencilere spor ve beslenmeye teşvik edecek içerik odaklı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hasan Basri Memduhoğlu da böyle bir etkinliğe katılmanın kendisine keyif verdiğini, sağlıklı yaşam adına bu tür etkinliklerin daha fazla çoğaltılması gerektiğini belirtti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.