Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Akademik Teşvik Ödül Töreni Düzenlendi
banner229

Bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla 2016 yılı içerisinde üniversitemize katkı yapan öğretim elemanları için Siirt Üniversitesi Kezer kampüsünde ”Akademik Teşvik Ödül Töreni” düzenlendi.

Akademisyenlerimizin gerçekleştirdikleri çalışmaları takdir etmek, kamuoyuna duyurmak ve teşvik etmek için, Kezer Yerleşkesi Mühendislik Mimarlık konferans Salonunda düzenlenen törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Murat Erman gerçekleştirdi.

Kesintisiz bir şekilde 4 yıldır süren akademik teşvik ödül töreninin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Erman, Siirt Üniversitesinin 10 yıl önce 29 Mayıs tarihinde kurulduğunu belirterek üniversitenin bugün geldiği nokta hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmasında 2017-2018 eğitim öğretim yılında açılacak yeni bölümlerin müjdesini vererek;Mimarlık, Makine Mühendisliği, Tarım Ekonomisi, Tarımsal Biyoteknoloji, Arıcılık, İsçi Sağlığı ve Güvenliği ve Özel Güvenlik programlarına öğrenci kabul edileceğini duyurdu.

“ 45 projeyle üniversitemize 6 milyon 700 bin liralık destek kaynak oluşturuldu.”

Öğretim üyelerinden daha fazla proje çalışmalarını beklediklerini dile getiren Prof. Dr. Murat Erman; “Proje, akademik yayın çalışmalarını bir kültür bir gelenek haline getirebilmek için rektörlük olarak maddi manevi desteklerimizle yanınızda olacağız. Yayın yapmak akademisyen için bir tutku bir hobidir. Yayın yapmaya alışan bir akademisyen için gece rüyalarını süsleyen yaptığı akademik çalışmalardır.

YÖK’ün yaptığı akademik teşvik kriterlerine göre üniversitemiz 36. sırada. Hep birlikte el ele vererek daha fazla gayret sarf ederek bu sırayı yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Ayrıca 2016 yılında toplam 45 projeyle üniversitemize 6 milyon 700 bin liralık dışarıdan kaynak oluşturulmuştur. Bu projelerden patent alabilecek ürünlerin çıkması ve nitelikli dergilerde yayınlanan bu makalelere, kitaplara uluslararası bilim dünyasından atıflar yapılması en büyük temennimizdir.” dedi.

Programı hazırlayanlara ve katılımcılara teşekkür ederek kürsüyü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sinan Poyrazoğlu’nun sunumuna bıraktı.

Prof. Dr. Poyrazoğlu sunumunda, üniversitelerimizin genel sıralamasında kullanılan ana kriterlerden bahsederek yapılan yayınların sayılarını ve niteliklerini grafiklerle akademik personelle paylaştı.

Konuşmaların ardından, Fen Bilimleri alanında Prof. Dr. Ömer Şahin, Doç. Dr. Cafer Saka,Doç. Dr. Nevzat Konar, Doç. Dr. Ali Akgül, Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Kaya ,Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sait İzgi, ve Sosyal Bilimler Alanında ise Doç. Dr. Mustafa Kahyaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Çoşkun Çelik,  Yrd. Doç. Dr. Erhan Akın, Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Yrd. Doç. Dr. Esef Hakan Toytok, Yrd. Doç. Dr. Ata Pesen’e bilimsel anlamda gösterdikleri performanstan ötürü ödül verildi.

Akademik ödül töreni ardından üniversitemizin adını üniversiteler arasındaki müsabakalarda üst sıralara yazdıran başarılı Futsal, Hentbol, Voleybol ve Halk Oyunları,takımlarımıza, Kick Boks sporcumuza ve antrenörleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Efe, Yrd. Doç. Dr. Samet Akınay,Yrd. Doç.Dr. Varol Tutal, Öğr. Gör. Serdar Adıgüzel, Mustafa Yüksel ve Ramazan Kayıkçı’ya ligteki başarılarından dolayı ödül takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.