Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi “Tarım ve Hayvancılık Alanında İhtisaslaşacak Üniversite” Olarak Seçildi
banner229

Siirt Üniversitesi, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında yeni seçilen 5 üniversite arasına girerek “tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşacak” üniversite olarak belirlendi.

Üniversitelerin hem bulundukları bölgeye olan katkılarını arttırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla, özellikle 2006 yılı sonrasında kurulmuş olan yükseköğretim kurumlarına yönelik "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" çalışması Haziran 2015'te YÖK ve Kalkınma Bakanlığının işbirliğiyle başlatılmıştı.

2006 yılı ve sonrasında kurulan 32 üniversitenin YÖK Başkanlığına sunmuş olduğu Öz Değerlendirme Raporları üzerinden mülakat ve sunumlarını yapan üniversiteler Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Komisyonu’nun yapmış olduğu değerlendirme ile Siirt üniversitesi “tarım ve hayvancılık” alanında, Aksaray Üniversitesi “spor ve sağlık” alanında, Kastamonu Üniversitesi “ormancılık ve tabiat turizmi” alanında, Muş Alparslan Üniversitesi “hayvancılık” alanında, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi “çay” alanında ihtisaslaşacak üniversiteler olarak belirlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından YÖK Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve proje kapsamında yeni seçilen üniversitelerin rektörleri ile bu üniversitelerin bulundukları ilin valilerini temsilen Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in yanı sıra proje kapsamında ilk seçilen üniversitelerin rektörleri katıldı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
atilla 5 yıl önce

siirte güzel haberler ama değerlendirilirse iyi olur