Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Öğrencileri, ABD’nin Kudüs Kararını 4 Dilde Kınadı
banner229

Siirt Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Topluluklar, ABD’nin Kudüs’ü kararını 4 dilde protesto etti.

Öğrenci konseyinin başkanlığında Kezer Yerleşkesinde toplanan öğrenciler, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe olarak 4 dilde ki kınama mesajlarını tekbirlerle ve karşıt sloganlarla dile getirdi.

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinin 4 dilde okuduğu basın bildirisinde: “Filistin meselesine çözüm beklenirken, ABD Yönetimi’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönündeki kararı bölgede hukuk, huzur ve barış bekleyenleri sükutu hayale uğratmıştır. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün hukuki ve tarihi statüsüne halel getiren bu isabetsiz ve yanlış karar, maşeri vicdanda karşılık bulmamış, bulamayacaktır.

Sorumsuzca alınan bu kararın, uzun yıllardır kan ve gözyaşı ile zulüm altında inleyen kutsal toprakları öngörülemez çatışmalara sürükleyeceği ve bölgede daha büyük bir bir kaosa yol açacağı endişesi taşınmaktadır.

Uluslararası hukuku hiçe sayan, Birleşmiş Milletler kararlarını ve başta islam alemi olmak üzere ülkelerin hassasiyetlerini görmezden gelen bu girişim kabul edilemez. Uluslararası camia ve Müslümanların vicdanında yok hükmünde olan bu kararı şiddetle kınıyoruz.”

Basın bildirisi akabinde okunan dualarla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.