Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğundan Otizmli Çocuklara Destek
banner229

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu öğrencileri Siirt Fatih Ortaokulunda okuyan Otizimli ve engelli çocuklar ile buluştu.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı İsmail Dülek koordinatörlüğünde Siirt Fatih Ortaokulunda eğitim gören engelli ve otizimli çocuklara, öğrenciler tarafından oyuncak, kırtasiye malzemeleri vererek onlarla oyun oynarak destek verdiler.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı İsmail Dülek yaptığı açıklamada, “Otizmli çocukların eğitim hayatlarında ayrımcılığa uğraması, aşağılanması ve dışlanması gibi olaylar; ülkemizin de tarafı olduğu Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ve Engelli Hakları Beyannamesi ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu olarak, Aksaray’daki okulda yaşanan utanç verici olayı, yapılan büyük haksızlığı kınıyoruz ve reddediyoruz. Otizmli çocuklarımızın devlet okullarında eğitim alması bir haktır ve engellenemez. Okul müdürleri de böyle bir olay karşısında taraf olamaz. Bir müdürün burada asli görevi velileri yatıştırmak, haksızlığın karşısında durmaktır. Tüm velileri engelli hakları konusunda vicdanlı olmaya davet ediyoruz.”

Dülek,Genç Girişimciler Topluluğu olarak, limiz Fatih Ortaokulunda okuyan Otizimli ve Engelli öğrencileri ziyaret ederek, kendilerine çeşitli hediyeler vererek,her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu öğrencilerinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden okul öğretmenleri, Bu tip sosyal etkinlikler içeren programların düzenlenmesi hem öğrencilerimizi hem de bizleri mutlu ettiğini ifade ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.