Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi, Badem Bahçesinde İlk Hasat Yapıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde bulunan Badem Bahçesinde, Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri tarafından yapılan testler sonucunda bölgemiz toprağına ve iklimine uygun olduğu tespit edilerek ekilen Ferragnes ve Ferraduel badem türlerinin ilk hasatı verimli oldu.

Hasatla ilgili bilgi veren Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman; “Bademin anavatanı olan ülkemizde ithalatın önüne geçmek ve meyve üreticilerine yol göstererek bölgemizdeki badem üretimini arttırabilmek için akademisyenlerimizin çalışmalar yapabileceği Badem Bahçesini, 2014 yılında Ziraat Fakültesine tesis ettik ve bölgemiz toprağına ve iklimine uygun olduğu tespit edilerek ekilen Ferragnes ve Ferraduel bademlerinden hasatta olumlu sonuçlar aldık.” diyerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uygun çeşitler olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlandığını açıkladı.

Konuşmasına Ferragnes ve Ferraduel badem türleri hakkında bilgi vererek devam eden Prof. Dr. Erman “Ferragnes ve Ferraduel geç çiçeklenen badem çeşitleridir. Geç çiçeklendiklerinden ilkbahar geç donlarından da etkilenmemektedirler. 7-8 yaşlarındaki bir bahçede dekar başına 600 kg sert kabuklu meyve elde edilmektedir.

Ferragnes çeşidinin iç randımanı %30, Ferraduel çeşidinin iç randımanı %28 oranındadır. Bölge çiftçimiz için iyi gelir getirebilecek olan bu tür, bölgemiz iklimi ve toprağı için uygundur. ” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.