Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret
banner229

Siirt Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu iş birliği ile Aşçılık Topluluğu öğrencileri Siirt Üniversitesi Anaokulu’na ve özel rehabilitasyon merkezlerine moral ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaret doğrultusunda topluluk üyeleri, öğrenciler ve özel bireylerle birlikte kurabiye ve içecek hazırladılar.

Kostüm giyerek yemek sonrası öğrencilere bol bol eğlenceli zaman yaşattılar.

Öğrenciler özel bireylerin ve minik öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin çok güzel olduğunu böyle bir etkinliği gerçekleştirmenin gurur verici olduğunu ifade ettiler.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Uluslararası Engelliler Günü Mesajı Yayınladı

Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi, engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu günde hatırlanması gereken; her sağlıklı bireyin bir engelli adayı olabileceğidir.

Siirt Üniversitesi olarak engelli bireylerin, öğrencilerimizin yerleşkemizde engelsiz hareket edebilmesi için uluslararası standartlara uygun düzenlemeleri hayata geçirdik.

 Bu yaptığımız çalışmalar sonucunda da YÖK 2019 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında “Mekânda Erişim Bayrak Ödülü” olan Turuncu Bayrağı almaya hak kazandık. Öğrencilerimizin özgür hareket edebilecekleri, sosyal ortamlarda, sınıflarında öğretimlerini sorunsuz tamamlayabilecekleri bir üniversite olabilmek için de çalışmalarımız devam edecektir.

Birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için kolay ve huzurlu kılabiliriz. Sosyal yaşamın bir parçası olmalarının önündeki engelleri azimle, inançla aşan engelli bireylerin ve öğrencilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.