Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Ersin Çiçek'in Büyük Başarısı
banner229

Siirt Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ersin Çiçek Japonya’da Yüksek Enerji Hızlandırıcı Araştırma Organizasyonu’nda (KEK High Energy Accelerator Research Organization) araştırmacı olarak yer aldı.

Siirt Üniversitesi Araştırma Görevlisi Ersin Çelik Japon Atom Enerjisi Ajansı (JAEA), içinde bulunan Japonya Proton Hızlandırıcı Araştırma Merkezi (J-PARC) tesisinde kurulan ve çalışmaları devam eden “Muon LINAC For Muon g-2/EDM Experiment” projesine resmi üye olarak katıldı.

Atom altı temel parçacıklardan biri olan “Müon” parçacığı hızlandırılıp enerji kazandırıldığı “Muon LINAC For Muon g-2/EDM Experiment” projesinin ilk etabında atom altı temel parçacıklardan biri olan müon parçacığını hızlandırma ve soğutma yöntemleri üzerine çalışan araştırmacılar, mevcut yöntemlerin yaklaşık on katı etkinliğinde bir soğutma yöntemi geliştirdi.

Projenin sonraki etabında resmi üye olarak görev alan Arş. Gör. Dr. Ersin Çiçek ile birlikte; hızlandırıcı kovuğu ve kovuğa gereken radyo frekans gücünü sağlamak için bir bağdaştırıcı geliştirilmektedir.

“Muon LINAC For Muon g-2/EDM Experiment” Projesinin Japonya basınında yer aldığı internet sitesi:

http://j-parc.jp/c/topics/2019/06/11000271.html

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.