Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi 1.Enerji Zirvesini Gerçekleştirdi
banner229

Siirt Üniversitesi Enerji Topluluğu tarafından düzenlenen 1. Enerji Zirvesi yapıldı. Zirvede Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürü Naci Obut, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi’nin ilk mezunu olacak mühendis adaylarına sektör tecrübelerini anlattı.

Zirveye Katılanlar

Siirt Üniversitesi Enerji Topluluğu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Enerji Zirvesi’ne konuşmacı olarak Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürü Naci Obut, Sistem İşletme Yöneticisi Raci Nar, Siirt Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden Prof. Dr. Saadettin Aksoy ve Alkumru Hidroelektrik Santrali Baş Mühendisi Mehmet Sontekin katıldı. Zirveye, öğretim üye ve görevlileri ile çok sayıda öğrenci de dinleyici olarak katıldı.

Öğrencilere tavsiyeler

Zirvede konuşan ve yeni mezun olacak öğrencilerle sektör tecrübelerini anlatan Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Obut, özel bir teşebbüs olan enerji şirketinin yapısı ve elektrik dağıtım sektöründeki çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Enerji şirketi olarak AR-GE çalışmalarına büyük önem verdiklerine dikkat çeken Obut, kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele ve enerji tasarrufu konularında da görüşlerini aktardı. İl Müdürü Naci Obut, yeni mezun olacak mühendis adaylarına bilgiye sahip olmaları ve bu doğrultuda yeni projeler üretmelerini tavsiye etti.

Daha Çok Stajyer Talebi

Diğer konuşmacılar ise  'Enerji Üretiminde Yerli Kaynak Potansiyeli’ ve ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Önemi’ konularında konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından soru cevap kısmında söz alan öğrenciler, enerji sektöründe daha çok stajyer mühendise yer verilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.