Bu haber kez okundu.

Siirt TSO’dan Üyelerine Yeni “Kobi Destek Kredisi”
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen, ‘KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’ başvurularının başladığını söyledi.

Siirt’teki KOBİ’lerin ve oda üyelerinin krediye erişimi için TOBB’la birlikte Siirt TSO’nun da bankalara kaynak aktardığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, bunun karşılığında üyelerin kullanımına sunulmak üzere düşük faizli kredi fonu oluşturulduğunu dile getirdi.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Yeni KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin, daha önce olduğu gibi yüzde 85’inin Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti kapsamında olacağını ve firmalara 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık 1,85 faiz ile kullandırılacağını ifade etti.

KOBİ’lerin, krediye başvurabilmeleri için öncelikle Siirt TSO’dan, “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren faaliyet belgesi almaları gerektiğini belirten Kuzu, daha sonra ilgili bankaların herhangi bir şubesine talep edilen kredi evraklarıyla müracaatta bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

SİİRT TSO’DA KAYNAK AKTARDI

Ülkenin son dönemde ekonomik anlamda ciddi bir sınav verdiğinin altını çizen Başkan Kuzu şunları söyledi; “Reel sektör, kur ve faiz baskısı altında önünü görmeye, üretim ve istihdama olan katkısını sürdürmeye çalışıyor. Ekonominin bel kemiği KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak ve üyelerimizin bu anlamda yaşadığı sıkıntıların çözümüne katkıda bulunmak adına bir kez daha KOBİ Destek Nefes Kredisi uygulaması hayata geçirildi.

TOBB gibi Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bütçemizin el verdiği ölçüde bu kredi için kaynak aktardık. Aynı şekilde bu yıl nisan ayında da yine bütçemizden kaynak ayırıp üyelerimizin Nefes Kredisi kullanmaları için fon oluşturmuş ve finansman sıkıntılarını gidermelerine yardımcı olmuştuk. İnşallah reel sektörün sıkıntılarının çözümü için her zaman taşın altına elimizi koymaya devam edeceğiz.”

Ekonomiyi güçlendirme çabalarına, işvereninden, çalışanına, devlet kurumlarından bankalara kadar herkesin topyekûn destek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kuzu, “Bizler ülkemizin geleceği adına heyecanımızı ve umudumuzu koruyoruz. İnşallah alınan ve bundan sonra alınacak tedbirlerle kur ve faiz baskısından kurtulacak olan reel sektör, ekonomimizin güçlü bir şekilde büyümesine katkılarını sürdürecektir” dedi.

Son olarak Başkan Kuzu, yeni KOBİ Destek Kredisi’yle ilgili olarak 24 Eylül Pazartesi gününden itibaren bankalar için başvuruların başlandığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtStsoNEFES KREDİSİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.