Bu haber kez okundu.

Siirt TSO, Tiftik Battaniyesinin Tanıtımını Kayseri'de Yaptı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, ilimizin sahip olduğu coğrafi işaretli ürünlerin, her fırsatta tanıtımına büyük ilgi duyduklarını, üyelerimizin her türlü sınai ve ticari ürünlerinin, tanıtım ve pazarlama konularında fuarlarda stand açacak olanlara desteklerinin devam ettiğini, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Türk El Sanatları Şöleni alanında coğrafi işarete sahip Siirt battaniyesinin dokunuşu ve tanıtımı için stand açtığını ifade etti.                      

Beş günde 19 bin'e yakın kişinin ziyaret ettiği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimarsinan Parkı-Kurşunlu Otoparkı’nda açılan Türk El Sanatları Şöleni’ne büyük ilgi gösterildi. Şölen alanında bulunan yaklaşık 60 geleneksel Türk el sanatı standında, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Siirt battaniyesinin dokunuşu  ve tanıtımını gerçekleştirdi .     

Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel el sanatlarımızın unutulmaması için Kayseri’ye getirdiği Türk El Sanatları Şöleni, 12 Mayıs - 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Standımıza ilgi büyüktü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hem Türk El Sanatları şöleninin açılışına katıldı hem de şölen alanındaki geleneksel el sanatları standlarını tek tek ziyaret ederek Ticaret ve Sanayi Odası standında kurulan tezgahta battaniye dokudu. Siirt battaniyesinin tanıtımına katkıda bulunan Başkan Çelik'e, Siirt battaniyesi hediye edildi. 

Kayseri halkının büyük ilgi gösterdiği ve çevre illerden de ziyaretçilerin katıldığı şölen, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızın ne denli kıymetli olduğunu ortaya koydu. Şölen alanını ilk beş gününde yaklaşık 19 bin kişi ziyaret etti.

Türk El Sanatları Şöleni’nin kurulduğu Kurşunlu Otoparkı’nda, el sanatlarımızın uygulamalı olarak yapıldığı Türk El Sanatları Şöleni’nde, Siirt battaniyesi'nin yanı sıra Tesbih yapımı, Naht sanatı, Cam üfleme, Yemeni yapımı, Topaç yapımı, Baston yapımı, Hat sanatı, Sedef kakma, Bakır işleme, Hakkaklık, Kazaziye, Taş baskı, Minyatür, Deve kemiği işleme sanatı, Tahta kaşık oyma ve süsleme sanatı, Boynuz tarak yapımı, Bıçak ve kılıç yapımı, Zamak ve Alpaga işleme sanatı, Habbablık, Halı dokuma sanatı, Filografi, Çini yapımı, Fanila dokuma, Telkari, Çömlek yapımı, Yorgan yapımı, Ebru sanatı gibi yaklaşık 60 el sanatının ustalarıyla birlikte İlimizi de Battaniye ustaları Faraç İtil ve Mesut Harman temsil etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.