Bu haber kez okundu.

SİİRT TSO KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BAŞKANI ÖZLEM FURAT, KADINA YÖNELİK YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI DAYANIŞMA GÜNÜ NEDENİYLE AÇIKLAMA YAPTI
banner229
Furat, "Tüm dünyada Kadına yönelik şiddete karşı ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hızla hayata geçirilmelidir" dedi.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Özlem Furat, kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Dayanışma günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bugün tüm Dünyada Kadına fiziki ve psikolojik şiddet uygulanırken ateş altında özellikle İslam coğrafyasında sıcak çatışmaların yaşandığı yerlerde kadınlar şiddetin birçok biçimine maruz kalmaktadırlar.
Kadına yönelik şiddet, dünyanın tüm toplumlarında rastlanan bir şiddet türüdür. Kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak, herkesin görev üstlenmesi gereken bir alandır. Şiddet ortadan kaldırılmadan insan haklarından, demokrasi ve barıştan söz etmek olanaksızdır" dedi. Kadın olarak beklentilerini de sıralayan Furat, "Tüm dünyada Kadına yönelik şiddete karşı ciddi ve kapsamlı bir eylem planı hızla hayata geçirilmelidir. Kadına yönelik şiddet, özellikle aile üyelerinden gelen şiddetle mücadele uzun soluklu, sistemli ve tavizsiz olarak gündemde yer almalıdır.
 İlk adım şiddete karşı bilinç geliştirilmesi ve engellenmesi olmalıdır. Bedensel yaraları sarmak için tıbbı tedavi, ruhsal destek yeterli değildir.Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yazılı ve görsel basına da büyük görev düşmektedir.
Medya, kadına yönelik şiddet ve tecavüz haberlerini kamuoyuna aktarırken, haber dilini doğru kullanmalı, etik değerlere uymalıdır. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.