Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Ev Sahipliğinde U-EDTS ve Sayısal Takograf Veri Analizi Semineri Düzenlendi
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi ile Sayısal Takograf Veri Analizi projelerinin tanıtım ve bilgilendirme seminerleri gerçekleştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi ile Sayısal Takograf Veri Analizi projelerinin tanıtım ve bilgilendirme seminerleri Siirt TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Çetin Bahadır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Uzmanı Fatih Ertan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi İşlem Sorumlusu, TOBB Uzmanı Ahmet Karakaş, TOBB Uzman Yardımcısı Şevval Teker, Siirt TSO Başkan Vekili Abdulkadir Demirhan, Meslek Komitesi Üyeleri, sektör temsilcileri, uzmanlar ve firma yetkilileri katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Daire Başkanı Çetin Bahadır tarafından açılışı yapılan seminerde Karayolu taşıma sektörümüzün sorunları ilk elden Bakanlık yetkililerine iletilmiştir.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde adlarına C2, C3, K1, K3, L1, L2, N1, N2, R1, R2, M1, M2, P1, P2, T1 ve/veya T2 yetki belgesi düzenlenmiş firmaların, faaliyetlerine ilişkin bilgileri Bakanlıkça oluşturulan Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemine (U-ETDS), elektronik olarak bilgi göndermeleri/iletmeleri konusunda zorunluluklar bulunmaktadır.

Anılan zorunluluk 31.12.2019 tarihinden itibaren başlayacaktır. Yetki belgesi sahipleri, Sayısal Takograf kullanılması zorunlu olan ve yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için Sayısal Takograf ünitelerindeki verileri, taşıtların trafiğe çıktığı tarihten itibaren üçer aylık dönemler halinde elektronik ortamda arşivlemek ve bu veriyi ayda bir defa Bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermek zorundadır.

Söz konusu zorunluluk, 01.01.2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Söz konusu yükümlülüklerle ilgili olarak, anılan yetki belgesine sahip firmaların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde bölgesel seminerler düzenlenmeye devam edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.