Bu haber kez okundu.

SİİRT TSO’ DAN KOSGEB KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF ÇAĞRISI TANITIMI YAPILDI
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelere verdiği proje destekleri anlatıldı.
KOSGEB İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen toplantıda KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer ERKILIÇ ve kurumun uzmanları tarafından KOBİ’lere verilen destekler hakkında bilgi verildi ve soruları cevaplandırıldı.
Daha önceki yıllarda KOSGEB olarak yalnızca imalat sektörüne destek verdiklerini ancak yapılan mevzuat değişikliği ile artık hizmet sektörü ve diğer sektörlere de destek vermeye başladıklarını belirten ERKILIÇ “Birbirinden farklı desteklerimiz var.
 Örneğin fuara katılıp ürününü tanıtan firmaların masraflarının % 60’nı biz karşılıyoruz. Üniversite mezunu kişi çalıştıranlara ödedikleri aylığın % 60’nı yine biz veriyoruz. Kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen firmaları % 60 oranında destekliyoruz. Firmalarımızın piyasada kalabilmeleri için yeni şeylerle piyasaya çıkmaları gerekiyor. Kurum olarak finans sıkıntımız yok. Projelerin uygun olması halinde bütün firmaları destekliyoruz.” dedi.
Toplantıda daha sonra KOSGEB Uzmanı Utku Arslan tarafından kurumun verdiği “KOBİ’lerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “KOBİ’lerde Markalaşmaya Geçiş” için KOBİ’lerin her türlü reklam, tanıtım, personel, eğitim, danışmanlık, yazılım, makine, teçhizat, fuar, sosyal medya, AR-GE, teknoloji, vb. mal ve hizmet alımlarını içeren Kurumsallaşma ve Markalaşma konularında hazırlayacakları projelerle diğer KOSGEB destekleri anlatıldı ve katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
Tüccar ve sanayici, esnaf, banka müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantı ile ilgili olarak açıklama yapan oda başkan vekili Nedim Kuzu, bu tür etkinlikler düzenleyerek, KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmelerine büyük önem veriyoruz.
İşletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarını, kurumsallaşma, markalaşma ve AR-GE faaliyetleri için tüccar ve sanayicimizi bilgilendirmeye ve bu tür desteklerden daha fazla yararlanmalarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtStsoKosgebProje
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.