Bu haber kez okundu.

355 Evler TOKİ Camisi Törenle İbadete Açıldı
banner229

Siirt’te Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Veysel Karani Mahallesi'nde inşa edilen bin 500 kişilik 355 Evler TOKİ Camisi törenle ibadete açıldı.

Şeyh Faraç Camii temel atma töreni ardından, 355 TOKİ evlerine geçilerek burada, TOKİ tarafından yaptırılan TOKİ Caminin açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan açılış konuşmalarla devam etti.

Buradaki törene Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın,Vali Yardımcısı Yunus Koç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Özel İdare Genel Sekreteri Hifzullah Canpolat,AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, çok sayıda din görevlisi ve vatandaş katıldı.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, açılışta yaptığı konuşmada, camilerin Türk-İslam medeniyetinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Fethedilen yerlerde ilk inşa edilen yapıların camiler olduğunu ifade eden Atik, şunları kaydetti: "Peygamber Efendimiz hicret edip Medine'ye geldiği zaman ilk önce yaptığı Mescid-i Nebevi'ydi. Buradan o dönemdeki yaşantıya, Mescid-i Nebevi'nin üstlenmiş olduğu role baktığımız zaman sadece bir ibadet merkezi değil, toplumsal meselelerin görüşüldüğü, devlet hayatının yürütüldüğü çok önemli vazifelerin bir arada görüldüğü bir mekandı."

Atik, camilerin sadece ibadet edilen yer olarak görülmesinin yanlış olduğuna dikkati çekti.

Camilerin aslında çok farklı anlamlar taşıdığını belirten Atik, "Biz çocukluğumuzdan beri ezan sesine alıştık. Ezan sesini duymadığımız zaman rahatsız oluruz. O duyduğumuz ezanlar bizlere insanlığımızı, vicdanımızı hatırlatır. Bunlar bizim kulaklarımıza nakşedilmiştir. Müslüman olan beldelerde camiler en önemli mimari eserlerdir." ifadelerini kullandı.

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, camilerin bir araya getiren ve birleştiren bir yapı olması nedeniyle Allah'ın ilk mabedi Kâbe-i Muazzama'nın şubeleri olduğunu belirtti.

"Cami insana hayattır, huzura davettir, şehrin kimliğidir, şehrin sesidir, medeniyete beşiktir’’dedi.

Arvas, TOKİ tarafından 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen camide 1500 kişinin ibadet edebileceği söyledi.

Caminin açılışı, öğle namazı vaktine denk geldiğinden, ilk ezan okunmasıyla birlikte açılışı kurdelası kesildi ve Camide ilk namaz kılındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.