Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Kuzu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayınladı
banner229
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü hakkında bir mesaj yayınladı.
Kuzu, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinden fazlasının, yani yaklaşık 9 milyon kişinin engelli olduğunu söyledi. 1992 yılında Birleşmiş Milletler ’in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edildiğini belirten Kuzu, “Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu yayınladığı bildiri ile üye ülkelere, 3 Aralık gününün; engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istemiştir” dedi.
 Engelli istihdamının önemine de vurgu yapan Başkan Kuzu, “Son yıllarda devletin engellilere yönelik iş olanakları konusunda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Belirli bir sayıda işçi çalıştıran özel sektör kuruluşlarının da yasal zorunluluk olarak engelli kadrosunda işçi çalıştırması gerekmektedir.
Bu yasal zorunluluklara gerek kalmaksızın engelli vatandaşlarımıza iş olanakları yaratılması, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Engelli istihdamının artması ile toplumsal refah ve huzurun sağlanmasının daha kolay olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca, herkesin bir gün engelli olabileceğini hatırlatırım.
Bu duygu ve düşüncelerle, engellilik konusundaki toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesini temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.