Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kuzu yayımladığı mesajında, son yıllarda kadınların toplumsal yaşamın her alanına etkin katılım için verdikleri mücadelenin bugün çok daha güçlü bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Kadınların gücünün, medeniyetin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Kuzu, “Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan ve bütün dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 365 gün unutulmaması gereken bir sevginin sembolüdür.

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri gündür. İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğudur. Kadının duygusal zekâsı ve varlığı, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır” dedi.

Kuzu, mesajında şunları söyledi:“Siirt iş dünyası adına her platformda söylediğim gibi, kadın girişimci sayımızı erkeklerin sayısına ulaştırmak, onları iş âleminin içinde başta yönetici ve girişimci pozisyonları olmak üzere daha fazla görebilmek hepimizin ortak isteği. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi onların Türk ekonomisi ve hedeflerine katkı sağlayacağı gibi şiddet, eğitim ve sosyal güvenlik gibi diğer sorunlarının çözümünde de etkili olacaktır.

Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ve Cumhuriyetimizin kuruluşundaki destanlarının baş mimarlarından ve yapı taşlarından olan Türk Kadınının yeri ve önemi herkes tarafından bilinmektedir. Kadınlar değiştiğinde toplumlar değişecektir.

Toplumlar değiştiğinde ülkeler değişecek, dünya değişecektir. Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.