Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Kredi Faiz Oranlarının Düşmesinin Memnuniyet Verici Olduğunu Belirtti
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz indiriminin özel sektörün beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini belirterek, “Ziraat Bankası, Halk Bankası ve VakıfBank'ın, konut, tüketici ve kurumsal kredi faiz oranlarını düşürmesinin ardından özel sektör yatırımlarının önünü açacak ve ülkemizin büyüme hamlesine büyük katkı sağlayacağını söyledi. 
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Merkez Bankasının kararı sonrası faiz indiriminde ilk adımı atan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve VakıfBank'a teşekkür ederek, diğer bankaların da faiz indirimine gitmesini istedi. 
Kuzu, “Türkiye ekonomisi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir kez daha toparlanıp daha önce olduğu gibi bu stres testlerini de geçmeyi başardı.

Enflasyonda oluşan iyimser tablo ve ihracat rekorlarının ardından firmalarımızın özellikle finansman temininde yaşadıkları zorluklara karşı Merkez Bankası Para Politika Kurulu’nun faizleri 425 baz puan aşağı çekmesi oldukça anlamlı olduğunu belirten Kuzu, Uygulanan faiz indiriminin özel sektör yatırımlarının önünü açması ve ülkemizin büyüme hamlesine katkı sağlayacağını son olarak, Merkez Bankasının politika faizinde yaptığı 425 baz puan indiriminin ardından Ziraat Bankası, Halk Bankası  ve VakıfBank'ın, konut, tüketici ve kurumsal kredi faiz oranlarını düşürmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Tüm bankaların faiz indirimine gitmesini beklediklerini vurgulayan Kuzu, bankacılık sektörünün ekonomik dönüşüme etkin katkı sağlaması gerektiğine dikkati çekti. 
Kuzu, konut satışlarında son zamanlarda yaşanan gerilemeyi de hatırlatarak, "Gayrimenkul sektörü başta olmak üzere ekonominin her alanında gelişmeye engel olan enflasyon ve faiz baskılarının ortadan kalkması iç tüketimi canlandırarak, üretimde ve istihdamda artış sağlayacaktır. 
Ekonomik verilerdeki iyileşmeyle birlikte Türkiye ekonomik potansiyelini rahatlıkla ortaya koyabilecektir." değerlendirmesinde bulundu. 
Siirt TSO Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, “Tüm Bankaların kredi kanallarını açması ile birlikte sektör bazında uygulanacak ÖTV ve KDV indirimleri, Türk Eximbank ve KGF’nin garanti işlevlerinin genişletilmesinin yanında finansal şoklar nedeniyle mali durumları bozulan firmaların rehabilite edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bununla birlikte reel sektörün kamudan alacakları ödemesinin hızlandırılması da ekonominin canlanmasına büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.