Bu haber kez okundu.

Siirt'te “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Başladı
banner229

Cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planı kapsamında hazırlanan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi Siirt'te hayata geçirildi. 

100. Yıl Kapalı Yüzme Havuzunda başlayan proje kapsamında il merkezindeki tüm 3 ve 4.sınıf öğrencileri yüzme öğrenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi 100. Yıl Kapalı yüzme havuzunda başladı.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, “Türkiye genelinde 100 bin çocuğun yararlanacağı yüzme eğitimleri 81 il ile aynı zamanda Siirt’te birer aylık 3 dönem halinde yapılacak. Proje kapsamında verilecek eğitimlere başta Siirt merkez olmak üzere tüm İlkokullardan yaklaşık 865 öğrenciye yüzme eğitimleri verilecek.

Cumhurbaşkanlığının ikinci 100 günlük eylem planı kapsamında ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesinin il milli eğitim müdürlüğüyle birlikte hayata geçirildiğini kaydeden Olgaç, “merkezde ilkokul 3 ve 4.sınıf öğrencilerimizden veli izin belgesi aldığımız öğrencilerimizin tamamıyla projemize başlıyoruz.

3 ve 4.sınıftaki tüm çocuklarımıza yüzmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında merkezdeki okullarımızın tamamına ulaşarak çocuklarımıza yüzmeyi öğreteceğiz. Bu proje 3 aylık bir süreyi kapsayacak. 3 dönemin sonunda çocuklarımızı gerek yüzme adına gerekse müsabık olma adına yüzmeye ve yüzme sporuna kazandıracağız” dedi.

Eğitimlerimiz, yüzme antrenörlerimiz Mehmet Tufan Olğaç, Hülya Cebe ve Serkan Yiğiter eşliğinde haftada dört gün sürdürülecek eğitimler sonunda ilimizde 865 küçük öğrenciye yüzme öğretilecek.

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yürüdüğünü kaydeden Olgaç, “bu projenin düşünülmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Çok önemli ve ciddi bir proje bu” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.