Bu haber kez okundu.

Siirt'te Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı Yapıldı
banner229

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekâlet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla düzenlenen, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu toplantısı Siirt’te yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök, Müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Din görevlileri ve Bayan öğreticiler katıldı.

Hafız Ömer Sağlam’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok açış konuşmasını yaptı. Müftü Altıok, toplantıya iştirak eden katılımcılara başta Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen vekâletle kurban kesim organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Müftü Altıok toplantıda şunları söyledi:  Vekâletle Kurban Kesim Programı için bu yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganının belirlendiğini , TDV’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde kurbanlarını dini usullere uygun bir şeklide kesilmesini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını isteyen vatandaşlara 1993 yılından beri yardımcı olduğunu söyledi.

Müftü Altıok, TDV’nin ‘Emanetleriniz, emanetimizdir’ düsturuyla hareket ettiğinin altını çizerek, TDV’nin kurban faaliyetlerini büyük bir hassasiyet itina ile yürütülmekte olup, dini esaslara uygun ve güven veren bir yapılanmayla bu yıl da gönül coğrafyamıza bulunan mazlumlara hizmet edileceğini, Siirt ilinde son iki yılın Vekalet rakamlarını bu yıl daha da artırmak için, Şehrin en kalabalık caddesinde stand ve büro açtıklarını kaydetti.

Sinevizyon gösteriminin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök yaptığı konuşmada, Kurban kesiminin dini önemine vurgu yaptı. Bu organizasyonla medeniyet değerlerimizi, ümmet şuurumuzu canlı tuttuğumuzu söyleyen Soykök, Siirt’te 2016 ve 2017 Yıllarında vekalet ile kesilen kurban sayılarını aktardı ve bu hedefin önümüzdeki yıllarda artırılmasını din gönüllerinden  isteyerek, 275 Bin olan vekalet ile hisse paylarını önümüzdeki yıl 400 Bine çıkarılması için gereken çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Soykök, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının  büyük bir organizasyonu olan Vekalet ile Kurban kesiminde, verilen emanetleri ihtiyaç sahiplerine  ulaştırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.