Bu haber kez okundu.

Siirt'te Tiftik Keçileri Koruma Altına Alındı
banner229

Siirt'te 2011 yılından bu yana uygulanan "Renkli Tiftik Keçisi Irkının Halk Elinde Islahı Alt Projesi" ile il geneli 5 bin 100 olan tiftik keçisi koruma altına alındı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda ilgili kurum yetkilileri ve yürütücü sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, projenin detayları anlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü "Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" ile yerli tiftik keçilerinin gen kaynağının korunması, sayılarının ve verimlerinin arttırılması hedefleniyor.

Proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, "İlimizde halk elinde ıslah projelerinden birisi yürütülüyor ve proje kapsamında kayıtlı 5 bin 100 adet tiftik keçisi varlığı bulunuyor. 2017 yılında 3 bin 100 adet yavru alındı ve alınan yavruların yüzde 30'u damızlık olarak seçildi. Burada hayvanların halk elinde verimlerini artırmak istiyoruz.

Yetiştiricilerimize 40 TL baş anaç keçi ve oğlak desteği, 70 TL baş elit sürü desteği ve 200 TL baş damızlık koç ile teke desteği ödenmektedir. Bu proje hayvan varlığımızı kurtarmak ve yerli gen kaynaklarımızı korumak adına çok önemlidir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.