Bu haber kez okundu.

Siirt'te Kosgeb'den Girişimcilik Eğitimi
banner229

Kurtalan ilçesinde 30 kişiye, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

KOSGEB  Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç ve  Kurtalan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adil  Taşkıran tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 30 girişimci adaya eğitim alacak.

Erkılıç, yaptığı açıklamada, uygulamalı girişimcilik eğitiminin amacının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı oranını artırmak olduğunu söyledi.

Erkılıç, eğitim programını tamamlayarak KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimi katılım belgesi alan katılımcıların kendi işini kurduğu takdirde yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını ve KOSGEB'den 50 bin lira üst limitli hibe ve 100 bin liraya kadar sabit yatırım desteğinden faydalanacaklarını belirtti.

Taşkıran ise amaçlarının ilçede başta gençler ve kadınlar olmak üzere işsiz olan herkesi iş sahibi yapabilmek olduğunu ifade etti.

İlçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile ilk kez uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü imzaladıklarını kaydeden  Taşkıran, 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak eğitime katılmak isteyenlerini Halk Eğitim Merkezine müracaat edebileceklerini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.