Bu haber kez okundu.

Siirt'te KBRN Farkındalık Eğitimi Verildi
banner229

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının eğitim programı kapsamında kamu kurumlarındaki evrak kayıt biriminde görevli personellere Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) eğitimi verildi.

SGK İl Müdürlüğü konferans salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının evrak biriminde görev yapan personellere yönelik eğitimde KBRN farkındalık ve şüphelik paket, koli, evrak ve benzeri konularında bilgiler veriliyor.
AFAD eğitmenleri tarafından kamu kurum kuruluşlarında görevli 100 personele posta veya kargo yoluyla gelen koli, kapalı zarf ve evrak gibi nesnelerin şüphe duyulduğu takdirde yapılması gerekenler anlatıldı.
AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Görev yaptığınız kurumlara posta veya kargo yoluyla gelen şüpheli koli, kapalı zarf, evrak vs. gibi nesnelerle karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini bu konuda uzman olan AFAD KBRN eğitmeni meslektaşlarım anlatacak.

Eskiden savaşlar cephelerde yapılıyorken, günümüzde ise cephe gerisinde yerleşim birimlerinde maalesef sivillere yönelik kitlesel kayıpların, yani toplu ölümlerin yol açtığı KBRN maddeleriyle desteklenen silahlarla yapılmaktadır.

Bir örnek vermek gerekirse silah sanayiinde geliştirilen füzelere nükleer başlıklar takılarak kitlesel ölümlerin maksimum düzeye çıkarılması veya kimyasal maddeler kullanılarak yerleşim birimlerine atılması yada biyolojik maddeler kullanılarak toplu ölümlere yol açmaktadır.

KBRN maddelerinden elde edilmiş silahların terör ve sabotaj eylemler yapılarak kasten ya da endüstriyel üretimde, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda ve bilimsel araştırmalarda ürün ya da ara ürün olarak kullanılan KBRN maddelerinin insan, doğa ya da teknolojik kaynaklı kontrolsüz olarak yayılmasıyla oluşan tehdit ve tehlikelerdir. İnşallah bu iki günlük eğitim size ve görev yaptığınız kurumunuza faydası olur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.