Bu haber kez okundu.

Siirt'te Din Görevlilerine Yönelik Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
banner229

Siirt'te Din Görevlilerine Yönelik Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü eğitim, kültür, yardım, kurban, yurt, cami ve kurs hizmetleri gibi çeşitli faaliyetleri hakkında Din Görevlilerine yönelik tanıtım toplantısı Siirt'te yapıldı.

Siirt İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı Kur'an-Kerim Tilaveti ile başladı.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas açılış proğramında yaptığı konuşmada Türkiye Diyanet Vakfı'nın Hizmetlerini anlattı. Müftü Arvas şunları söyledi:

"Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için, insanlara ve bu yolda çaba sarfeden kurumlara maddi ve ma'nevi destek olduğunu belirterek, Türkiye Diyanet Vakfının Vizyonu ve misyonunu anlattı. Müftü Arvas, 1975 Yılında kurulan Türkiye Diyanet Vakfının faaliyetlerini ve hizmetlerini rakamlarla ve istatistiklerle anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı Şube Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Kocamış, vakfın gerek yurt içinde, gerekse yurt dışındaki faaliyetleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Siirt Merkez görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Şube Hizmetleri Genel Müdürü Yavuz Kocamış, vakfın misyon ve vizyonuna değinerek sözlerine başladı. Vakfın belirli ilkeler doğrultusunda faaliyetlerini yürüttüğüne belirten Kocamış; idari yapı, kalite, yurt dışı temsilciliklerinin desteklenmesi, uluslararası İmam-Hatip ve İlahiyat programı, eğitim koordinatörlükleri, Kur’an kursu ve hizmet içi eğitim kursu hizmetleri, eğitim yardımı, yüksek öğrenim öğrenci yurtları, kurban, açlık, doğal afet ve savaş mağdurlarına yardım, kültürel faaliyetler, İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) hizmetleri, yayın faaliyetleri, KAGEM faaliyetleri ve kardeş şehir programı gibi hizmetlerden söz etti.

Kocamış, dünyanın farklı coğrafyalarından yükselen sese gönülden cevap vererek, yeryüzünde iyiliğin egemen olması yolunda Vakfımıza destek veren kurum, kuruluş, gönüllü ve hayırseverlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.