Bu haber kez okundu.

Siirt'te 2. Geleneksel "Engelleri Aşta Gel" Ses Yarışması Düzenlendi
banner229

3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla yalnızca engellilerin katılabildiği “Engelleri Aşta Gelses yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından engelli vatandaşlara akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Siirt Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü engelli bireyler ve aileleri heyecanlı anlar yaşadılar.

Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Siirt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamlarını sürdüren engelliler dahil on kişi katıldı. Engelli bireyler değişik dillerde seslendirdikleri parçalarla hünerlerini gösterdiler.

Yarışmada ilk üç giren yarışmacıların yanı sıra katılan bütün engellilere çeşitli ödüller verildi.

Yarışmanın ardından engelli bireylere 2 si çok fonksiyonlu olmak üzere 32 si akülü, 10 ‘u manuel olmak üzere 42 tekerlekli sandalye, yetişkinler için iki yürüme sehpası ile çocuk engelliler içinde iki adet puset dağıtımı Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad  Taşkın İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay ve diğer protokol tarafından dağıtıldı.

Yarışma ve dağıtım esnasında engelli bireyler Vali  Atik, Başkan Vekili Taşkın ve diğer protokol üyelerine sevgi gösterilerinde bulundular.

Tören çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.