Bu haber kez okundu.

Siirt Sivil Toplum Kuruluşlarının Süreç İle İlgili Basın Açıklaması
banner229
 Bilindiği üzere önümüzdeki 4 yıl için görev yapmak üzere oluşturulacak yeni meclis seçimi, gündemin en önemli konusunu oluşturmaktadır. Oluşacak bu meclis, Ülkenin sadece 4 yılına değil, bekli de tüm geleceğinin şekillenmesinde söz sahibi olacaktır. Demokrasinin  “olmazsa olmazı”, Seçimler deki birçok partimizin aday belirleme yönteminin Demokrasiye uygunluğu her türlü eleştiriye açık olmakla birlikte, daha Demokratik bir ülke için, gelecek parlamento döneminde başta Anayasa olmak üzere Siyasi Partiler Yasasında çağın gereklerine, Demokrasinin Evrensel Ölçütlerine uygun değişikliklerin yapılması beklentimizi vurguluyoruz.

                Ülke geleceği için parlamento seçimi kadar önemli olan diğer bir konu, ”Barış-Çözüm ve Demokratikleşme süreci”nin, devamıdır. Seçimlerin, Demokratik yaşamın temeli olması gerçeği karşısında, yaşanan sürece olumsuz etki yapmasına yönelik her türlü tasarruftan önemle kaçınılmalıdır. Yakın zamanda Çağlayan Adliyesi ve Ağrı-Diyadin de yaşanan acı olayların provokasyon amaçlı- planlı girişimler olma ihtimalini de göz ardı etmeksizin, bu vahim olayların seçimlere yönelik siyasi rant elde etme amacıyla kullanılmasının ülkeye yarar getirmeyeceği, bu yönde yapılan söylemlerin, Toplumu ayrıştırmaya hizmet ettiğini tespitle, buna yönelik çaba sahiplerinin kamu oyunda ve seçimlerde olumsuz karşılığını alacaklarına inanıyoruz. Bu türden kötü niyetli girişimlerin tekrarının önüne geçilmesi açısından bağımsız izleme komisyonlara ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmıştır.

                Seçimler, Demokratik hayatın inşasına hizmet etmeli, Toplumsal ayrışmaların nedeni olmamalıdır. Özelikle seçilebilir konumdaki adayların Sivil Toplum öncülüğü ve organizasyonuyla, kamuoyunu rahatlatacak Barışçı bir görüntü ve mesajlarını vermelidir.  Önümüzdeki meclis döneminde Siirt’in beklentilerini ortaya koyma açısından Sivil Toplum temsilcileri ile tüm adayların katılacağı bir toplantının yararlı olacağına inanıyoruz. Böyle bir çalışmanın gerçekleşmesi için gerekli çabayı göstereceğimiz, sonuçlarının kamuoyuyla paylaşacağımızı beyan ederiz.

Saygılarımızla.
       SİİRT SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU

 

                                                                                                             

Siirt Barış Meclisi                         Tüm Bel-Sen Siirt Şubesi            

İnsan Hakları Derneği

Ziraat Odası Başkanlığı                           Siirt Barosu                       Siirt Eczacı Odası                  

Siirt Tabip Odası                             Belediye İş Sendikası                  Mişar-Der

Esnaf ve Sanatkarlar Odası           Eğitim-Sen Siirt Şubesi             Siirt Gazeteciler Cemiyeti

İnşaat   Mühendisleri Odası                  Ses Siirt Şubesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.