Bu haber kez okundu.

SİİRT-ŞIRNAK KARAYOLU 9 GÜN SONRA TRAFİĞE AÇILDI
banner229
Yoğun kar yağışından kapanan Siirt-Şırnak karayolu 9 gün aradan sonra trafiğe açıldı.
Bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 gün önce Siirt-Şırnak karayolu Breni tepesi mevkiinde yağan kar yağışın 2 metreyi geçmesiyle yol açma çalışmaları zorlandı.
Kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda ekipler gece gündüz çift vardiyayla çalışması sonucu bugün saat 17.00 itibari ile trafiğe açıldı. Karayolları 94.şube ekiplerin desteğiyle Eruh-Şırnak arasındaki breni tepesinde günlerdir süren karla mücadelede zor şartlar altında çalışan personeller öğle yemeklerinde donmamak için ekmek ve helva yiyerek dinç durmaya çalışıyorlar.
Kar kalınlığı kar temizleme çalışmaların katılan iş makinaların boyunu geçtiği ve elektrik direklerinin yarısını kapladığı görüldü.
Siirt'te kar yağışı nedeniyle valilik bünyesinde kurulan ve AFAD tarafından yürütülen kriz merkezi sorumlusu Cahit Akkoyun, yaptığı açıklamada Siirt-Şırnak karayolu 9 gün aradan sonra açıldığını söyledi.
Akkoyun, şöyle konuştu: ''Bölgede etkili olan yağış nedeniyle 30 Aralık 2014 tarihi itibari ile yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Siirt-Şırnak karayolu 94. Şube şefliği ekiplerimizin de Şırnak 95. Şube şefliğine bağlı ekiplere verdiği destekle Şırnak il sınırları içerisinde kapanan yol 9 gün aradan sonra ulaşıma açıldı.
Pervari ilçemize bağlı Doğan köyüne giden grup köy yolundaki 3 metreyi geçen kar yağışı dolayısıyla çalışmalar devam etmektedir. Bu yolumuzun da yarın açılması bekleniyor.''

Anahtar Kelimeler:
SiirtAçıldışırnakYol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.