Bu haber kez okundu.

Müftülük 15 Temmuz  Anma Etkinlikleri Düzenleyecek
banner229

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, 15 Temmuz gecesi yapılacak olan programlar hakkında aylık mutat toplantısında personele bilgi verdi.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Siirt İl Müftülüğü 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ni savuşturmanın sene-i devriyesi münasebetiyle "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara" şiarıyla çeşitli anma programlarının hazırlandığını belirtti.
Arvas, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan genelge çerçevesinde İl Müftülüğü tarafından yapılacak programlar, Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası başlatılmıştır. 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi tüm camilerimizde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen düzenlenen "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programı" sonrasında İlimizde okunan 500 hatm-i şerifin duası yapılacaktır.
14 Temmuz 2017 Cuma günü için Diyanet İşleri Başkanlığınca özel olarak hazırlanan "hutbe" tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır. 15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla;
Camierimizde de Cuma Namazından evvel ; Tekbir, Tehlil, Salat, Kur’an-ı Kerim (Yasin) Tilaveti, Kaside/İlahi ve  duadan oluşan "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirilecektir.

14 Temmuz Cuma günü tüm Yaz Kur'an Kurslarımızda öğrenci ve velilerin katılımıyla; Sala dinletisi, Kur'an-ı Kerim (Yasin) Tilaveti, DİB 15 Temmuz Belgeseli, Tesbihat, Kaside/Ezgi, ilahi, Şiir Dinletisi, ve Duadan Oluşan proğram gerçekleştirilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.