Bu haber kez okundu.

Siirt Kızılay’a ''Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitim Semineri Verildi
banner229

Siirt Kızılay Şube Başkanlığının ev sahipliğinde, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından , Kızılay Yönetim kurulu üyeleri,Kızılay personelleri ve kızılay gönüllülerine “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Semineri ” gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü’nce “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi Semineri ” 81 ilde eş zamanlı olarak ilimizde de gerçekleştirildi.

İlimizde düzenlenen kadına yönelik şiddetle mücadele ulusal eylem planı kapsamındaki eğitim,Siirt Kızılay Şube Başkanlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Eğitimde, şiddet nedir, fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet ve tek taraflı ısrarlı takip konularında bilgi verilerek şiddete maruz kalındığında yararlanabilecek haklar ve şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek kararlar hakkında seminer düzenlendi.

Siirt Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yetkilileri tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri”ne, Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, Kızılay Yönetim kurulu üyeleri,Kızılay personelleri,kan bağış merkezi personelleri ve Siirt Üniversitesi Kızılay Topluluk öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele seminerinde Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç; “Bütün Kızılay şubelerimizin birlikte hareket etmesi ve birlikte ekip ruhuyla buradayız. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi çok önemli bir konu. Bakanlığımız ve Kızılay Genel Müdürlüğü’müzün yaptığı bir protokol çerçevesinde buradayız.

81 ilde aynı anda, Temmuz ayı içerisinde yapılıyor bu çalışma. Bizlerle sahaya inecek. Bu işin sahadaki kolu olacağız. Üzerimize düşen ne varsa biz yapmaya hazırız.” Dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 5 yıl önce

Ne alakaysa kızılayın böyle bir çalışması