Bu haber kez okundu.

Siirt Kızılay'dan Kan Bağışı Çağrısı
banner229

Artan hava sıcaklıkları ile beraber kan bağış oranında düşme yaşandığını belirten Siirt Habibe Sancak Kan Merkezi Doktoru Esma Şahin, "Siirt Kızılay Kan bağış merkezi olarak vatandaşlarımızın kan ihtiyacını karşılayabilmek adına geceli gündüzü çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Sıcaklıkların yüksek seyretmesi sebebiyle her zaman söylediğimiz gibi kan bağışı oranları düşmekte ve sıcak hava koşulları sebebiyle kan bağışında bulunursam acaba sıkıntı olurmu diye düşünüp bağışçılarımızın sayısında azalma yaşamaktadır.

Bu konuda duyarlı Vatandaşlarımızın hasta yatağında kan bekleyen bir nevi can bekleyen vatandaşlarımıza deva olabilmek amacıyla kan bağışına bekliyoruz.

Her zaman söylediğimiz gibi unutmamak gerekir kan yapılamayan tek ilaçtır. Bunun tek kaynağı biz insanlardır. Sağlığınız sıhhatiniz elverdiği sürece erkekler 3 ayda bir bayanlar 4 ayda bir olmak üzere düzenli olarak kan bağışında bulunabilirler. İlimizde yaşanan sıcak hava koşulları sebebiyle kan bağış oranlarımız çok azaldı. Zaman zaman şehir merkezinde düzenlemiş olduğumuz gezici ekip faaliyetlerimize kan bağışlama bekliyoruz." dedi.

Siirt Kızılay Kan bağış merkezine 08:00-17:00 Saatleri arasında Kan stoklarımızın eksilmemesi ve Hastanelerde yatmakta olan acil kan ihtiyacı olan hastalarımızın şifa bulması adına Siirt Şube Başkanlığı ve Siirt Kan Bağış Merkezimizde düzenlemiş olduğumuz “Kan ver Hayat Kurtar” kampanyamıza tüm vatandaşlarımızı Kızılay Kan Bağış binamıza kan bağışına bekliyoruz. Dr. Şahin, duyarlılıklarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

“BİR ÜNİTE KAN 3 KİŞİYE HAYAT VERİR” 

TÜRK Kızılayı Siirt Şube Başkanı Nihat Altunç’ta yaptığı açıklamada; yaz aylarında kan bağışının azaldığını belirterek stokların eksilmemesi için herkesi bağış yapmaya davet etti.

Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, "Yaz aylarında insanlarımızın bağış oranı azalıyor ama hastanedeki ihtiyaçlar eksilmiyor. Dolayısıyla yaz aylarında da vatandaşlarımız Kızılay Kan Bağış Merkezimizi ziyaret etmeyi unutmamalılar ve kan bağışı yapmalılar.

Biz de kan stoklarımızın eksilmemesi için çalışıyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ya senin yakının ya benim yakınım, ya da senin kardeşin veya benim kardeşim, bir şekilde hastanede kan bekliyor oluyor.

Kan bağışçı kardeşlerimiz yılın her döneminde olduğu gibi bu süreçte de kan bağışı yapmalılar ki, hastanede şifa bekleyenlere ulaşmış olalım. Akşam eve gittiğimizde 'Bugün ne yaptın?' diye sorulduğunda, 'Tanımadığım biri için kan bağışladım ve kan kardeşi oldum' denilmesi çok önemli bir durum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerem 5 yıl önce

Yav bazı insanlar sanki bulunmaz hint kumaşıdır AKP de vardı Belediyede vardı İl genel meclisinde vardı ..... derneğinde var kızılayda var varda var memlekette adam kalmamış demek lazım

Misafir Avatar
Cemal 5 yıl önce @Kerem

Kerem arkadaşımız yerden göğe kadar haklıdır zaten kapalı kapılar arkasında değişimler oluyorsa bundan hayır gelmez memlekette bu hep oluyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
kemal 5 yıl önce

yahu bir zamanlar fatura düzenlemeden aciz olanlar neredeyse memlekette kimseye dernek vakıfta yer bırakmayacaklar gibi vahki ne vah