Bu haber kez okundu.

Siirt Kavruluyor: Gölgede Sıcaklık 42, Açıkta 50 Derece Ölçüldü
banner229
İlimizde etkili olan sıcak hava sonrası termometreler 42 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar gölgeliklere sığınarak, üzerlerine su dökerek serinlemeye çalışıyor.
Yüksek sıcaklık sebebiyle gün içerisinde cadde ve birçok kahvehanede insan sayısının az olduğu görülüyor. Lokantacılar döner ve ızgaraların başında beklemekte güçlük çekiyor. Ev ve iş yerlerinde klimalar 24 saat boyunca kapatılmıyor. Çocuklar süs havuzlarında, büyükler ise parklarda bulunan ağaçların gölgesinde serinlemeye çalışıyor.
Bazı vatandaşlar orta refujlerde bulunan ağaçların altında çimlerin üzerine yatarak sıcaklardan kurtulmaya çalışıyor. Termometreler, gölgedeki sıcaklığı 42 derece olarak ölçtü.
Açıktaki sıcaklık ise 50 derecenin üzerine çıktı. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaya çalıştı. Türkiye’de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ülkede sıcaklığın en çok hissedildiği şehirlerin başında ise ilimiz geliyor.
Yaklaşık bir aydır hava sıcaklığının 37-41 derece arasında seyrettiği şehirde bugün termometreler gölgede 42 dereceyi gösterdi. Açıkta sıcaklık değeri ise 50 dereceyi geçti.

Anahtar Kelimeler:
SiirtSıcaklar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.