Bu haber kez okundu.

Siirt'in Gururu Evin Demirhan Dünya Üçüncüsü Oldu
banner229

Dünya Güreş Şampiyonasının dördüncü gününde Türkiye adına mindere çıkan milli güreşçimiz Siirtli Evin Demirhan Dünya üçüncüsü oldu.

48 kiloda ülkemizi temsil eden milli güreşçi Evin Demirhan Çinli rakibini 8-6, 1/8 turunda Hollandalı rakibini 4-3 ve çeyrek finalde Polonyalı rakibini 3-2 yenerek yarı finale kadar geldi. Bu turda Romanyalı rakibi Emilia Alina Vuc'a karşı yenilen Evin Demirhan, final şansını kaybetti.

Evin bronz madalya maçında karşılaştığı Belaruslu rakibi Viyaleta Chyryk'i 3-1 yenerek bronz madalyaya uzandı.

Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Yasemin Adar ilk defa Kadınlarda 75 kiloda Dünya Şampiyonu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırırken bugün de 48 kiloda Evin Demirhan bronz madalya kazanarak Kadınlar branşında ilk defa iki madalya birden kazanarak bir kez tarihe geçilmiş oldu. Daha önce 58 kiloda milli sporcu Elif Jale Yeşilırmak 2015 Dünya Şampiyonasında bronz madalya kazanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.