Bu haber kez okundu.

SİİRT İLİ TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI AYTAÇ, TÜKETİCİLER SAHİP OLDUKLARI HAKLARDAN HABERSİZ
banner229
Tüketici Birliği Federasyonu Üyesi ve Siirt İli Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Enver Aytaç, tüketicilerin büyük bir çoğunluğunun, sahip oldukları haklardan habersiz olduklarını söyledi.
Aytaç yaptığı açıklamada, tüketici haklarının yasalarla koruma altında olduğunu, haksızlığa uğrayanların haklarını araması gerektiğini söyledi. Tüketicilerin bilinçlenmesi gerektiğine dikkati çeken Aytaç, şunları kaydetti: "Bilinçli tüketici, alışverişe çıkmadan önce alacaklarının bir listesini yapıp alacağı ürünlerle ilgili fiyat araştırması yapması gerekiyor. Alacağı ürünler besin maddeleri ise, bunları satın alırken üretim ve son kullanma tarihine dikkat etmesi sağlık açısından son derece önemlidir. Bunun yanında her alışverişinde fiş veya faturasını alıp, satın aldığı ürünlerde de TSE damgasının olmasına dikkat etmelidir.
Televizyon, buzdolabı ve fırın gibi dayanıklı tüketim mallarını alırken de garanti belgeli olanları tercih etmelidir. Maalesef tüketicilerimizin büyük bir çoğunluğu sahip olduğu haklardan habersizdir. Tüketicilerimizin satın aldığı ürün bozuk ya da hatalı olabilir.
Tüketicilerimizin, bozuk malı değiştirmek veya geri vermek hakkına sahip olduğunu bilmeleri ve bunun için elinde fiş ya da faturanın olması gerektiğini unutmamalıdır." Aytaç, tüketicilerin her konuda kendilerine başvurup kendilerinden destek alabileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
SiirtEnver Aytaç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.